Σημαντικά μειωμένες οι τιμές των μοντέλων της Porsche στην Κύπρο


H εταιρεία A. I. Motokinisi Ltd, αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο ανακοινώνει τις σημαντικά μειωμένες τιμές για τα μοντέλα της. Και αυτό ύστερα από την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από την Κυβέρνηση.

Ποιο συγκεκριμένα, η Macan, το μοντέλο που αποτέλεσε το πρώτο Porsche στην κατηγορία των compact SUV και που πρόσφατα πέρασε και το στάδιο της αναβάθμισης προσφέρεται τώρα από 59.500 ευρώ για την έκδοση με το δίλιτρο κινητήρα και από 68.400 ευρώ για την έκδοση με τον κινητήρα των τριών λίτρων. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει το χαρακτήρα ενός καθαρόαιμο sports car στην κατηγορία των compact SUV συνδυάζοντας επιδόσεις, εκτός δρόμου ικανότητες, ευελιξία και υψηλού επιπέδου τεχνολογία. Η πρόσφατη της ανανέωση ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη στην κατηγορία ς με σωρεία αλλαγών και αναβαθμίσεων τοσο σε σχεδιαστικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο.

Παράλληλα, η Porsche Cayenne, ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της κατηγορίας της, προσφέρεται τώρα από 79.900 ευρώ με ένα καθόλα πλήρες πακέτο εξοπλισμού. Η νέα γενιά του μοντέλου προφέρει πληθώρα σχεδιαστικών και τεχνολογικών καινοτομιών έχοντας ένα και σπορ και συνάμα δυναμικό χαρακτήρα. Το εσωτερικό της χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια, την ποιότητα κατασκευής αλλά και την άνεση που μπορεί να προσφέρει σε επιβάτες και αποσκευές. Σημαντικά μειωμένες και οι τιμές των 718 Boxster και Cayman. Η Boxster, ένα μοντέλο που  έκανε την εμφάνιση του στη γκάμα της Porsche πριν από περίπου δύο δεκαετίες, προσφέρεται τώρα από 59.800 ευρώ διαθέτοντας ένα πλήρες πακέτο άνεσης και ασφάλειας. Όσον αφορά την εμβληματική 718 Cayman αυτή προσφέρεται πλέον από  58.800 ευρώ. Η τρίτη γενιά της 718 Cayman είναι ένα μοντέλο που έχει στη διάθεση του ένα δυναμικό και μοντέρνο σχεδιαστικό χαρακτήρα, τεχνολογία αιχμής και τους νέους τετρακύλινδρους κινητήρες κάτω από το καπό.

Πρόσφατα και τα δύο μοντέλα απέκτησαν τον κωδικό 718 στην ονομασία τους ως φόρο τιμής, στην 718 του 1957 οι οποίες εξασφάλισαν στην Porsche την νίκη στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans «φορώντας» τετρακύλινδρο κινητήρα.

Σημαντικό όφελος από την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει και η ναυαρχίδα της Porsche, η Panamera. To μοντέλο που άλλαξε τα δεδομένα στην premium κατηγορία προσφέρεται τώρα από 99.800 ευρώ. Θυμίζουμε ότι η Panamera, έγινε το πρώτο τετράθυρο coupé μοντέλο στην ιστορία της θρυλικής Porsche και ήδη βρίσκεται στη δεύτερη του γενιά με νέα εμφάνιση, δυναμικό χαρακτήρα, ακόμη πιο πλούσιο εξοπλισμό και πιο δυνατούς κινητήρες. Μοντέλο που θέτει και πάλι τα στάνταρ στην κατηγορία των υπερπολυτελών sedan επιδόσεων.