Σεμινάριο για την ανακύκλωση και το περιβάλλον από το @ The Mall of Engomi


Το σεμινάριο παρακολούθησαν μαθητέςτουΣτ’ Δημοτικού ΣχολείουΛακατάμιας

Η ανακύκλωση και τα οφέλη της ήταν το θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Tρίτη, 28 Μαΐου στο The Mall of Engomi. Το γνωστό εμπορικό κέντροτης πρωτεύουσας συνεργάστηκε με την Green-Dotσε μια πρωτότυπη ενέργεια με στόχο να αντιληφθούν οι μαθητές την αξία της ανακύκλωσης και τα πολλαπλά οφέλη της στο περιβάλλον. Μέσα από παραδείγματα της καθημερινής ζωής, τα παιδιά γνώρισαν πόσο σημαντική είναι η προστασία του πλανήτη μας και ποιες είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Στην εκπαιδευτική ημερίδα συμμετείχαν μαθητές της E’ τάξης από το Στ’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά έμαθαν τη σημασία της διαχείρισης απορριμμάτων και τον αντίκτυπο της σωστής διαχείρισης στο περιβάλλον. Η Λειτουργός Επικοινωνίας της Green-Dot,Σταματία Ζησιάδου μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών βοηθώντας τους να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ανακύκλωση διάφορων υλικών όπως πλαστικό, γυαλί και χαρτί και τα οφέλη της για την κοινωνία μας αλλά και για το περιβάλλον.

Με το τέλος του σεμιναρίουη κ. Ζησιάδου επίλυσε τις απορίες των μικρών παιδιών που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. Αναχωρώντας για το σχολείο τους, οι μαθητές έφυγαν με πλούσιες γνώσεις για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για το εκπαιδευτικό σεμινάριο ο Γενικός Διευθυντής του The Mall of Engomi, Κύπρος Χατζηστυλλής δήλωσε:«Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματαπου αφορούν το περιβάλλον από νεαρή ηλικία είναι σημαντική καθώς καλλιεργούν από νωρίς την κουλτούρα της προστασίας του περιβάλλοντος.Στο Τhe Mall of Engomi θέλουμε να εστιάσουμε σε αυτή την κουλτούρα και μέσα από μια σειρά στοχευμένων και συγκεκριμένων ενεργειών φέρνουμε τα παιδιά κοντά στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής και τα βοηθούμε όχι μόνο να γνωρίσουν τις λύσεις αλλά και να τις εφαρμόσουν».