Σεμινάριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το The Mall of Engomi


Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας Έγκωμης κ. Σωκράτη Μενελάου πραγματοποίησαν Σεμινάριο Εθελοντικής Αιμοδοσίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου το οποίο παρακολούθησαν παιδιά γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, στο σεμινάριο συμμετείχε ο Όμιλος Εθελοντισμού του Γυμνασίου Αγίου Δομετίου το οποίο απαρτιζόταν από 18 παιδιά διαφόρων τμημάτων. Τα παιδιά κλήθηκαν να ενημερωθούν για την αιμοδοσία ως μια πολύ σημαντική πράξη προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά και να μάθουν όλα όσα αφορούν την εκτέλεση της που πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρούς κανόνες για την ασφάλεια των αιμοδοτών, της ποιότητας του αίματος και των ατόμων που λαμβάνουν το αίμα.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου κ. Σωκράτης Μενελάου επισήμανε στα παιδιά ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κάποιος αιμοδότης από την ηλικία των 17 ετών και άνω. Επιπλέον, ανέλυσε τα συστατικά του αίματος και εξήγησε τη λειτουργία που έχουν στον οργανισμό μας. Τέλος, ο εισηγητής του σεμιναρίου απάντησε στα ερωτήματα των παιδιών σχετικά με τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας.

Ο Διευθυντής Marketing του The Mall of Engomi κος. Γιώργος Πίσσης δήλωσε: «Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και να κατανοήσουν πως η σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός αιμοδότη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη καλής θέλησης αλλά και συνεισφοράς στον συνάνθρωπό μας».

Η κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών, είναι ένας από τους βασικότερους στόχους του The Mall of Engomi το οποίο συνεχίζει τη πορεία του κοινωνικού του έργου με την διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων που συμβάλουν στην συνεισφορά του κοινωνικού συνόλου.