Σε ποιο κανάλι θα πάει η Ελένη Μενεγάκη;


Πώς είναι τα ποδοσφαιρικά συμβόλαια; Όπως μαθαίνουμε τώρα, μοιάζουν σε αυτά και τα τηλεοπτικά, ειδικά για αστέρες όπως είναι η Ελένη Μενεγάκη.

Γιατί σύμφωνα με τη real, υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που υπέγραψε πρόσφατα η παρουσιάστρια και συγκεκριμένα μόλις λίγους μήνες πριν τον διαγωνισμό των αδειοδοτήσεων που προβλέπει ότι η παρουσιάστρια θα αποδεσμευτεί από τον Alpha σε περίπτωση που το κανάλι «πέσει» στην κατηγορία των περιφερειακών.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να συμβούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το plan A του Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος στοχεύει ή σε «γάμο» με τον ΣΚΑΪ ο οποίος έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση ή σε πανελλαδική κάλυψη του καναλιού μέσω Channel 9 –που του ανήκει- και OTE TV και Nova.

Αν τελικά ο Alpha πάψει να εκπέμπει πανελλαδικά, θα είναι αδύνατο να διατηρηθεί η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη με όλες τις εμπορικές συμφωνίες οπότε θα πρέπει, βάσει συμβολαίου να «μεταγραφεί» ως «δανεική» σε άλλο κανάλι.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η παρουσιάστρια θα πάψει μεν να εμφανίζεται στον Alpha εφόσον δεν εκπέμπει πλέον πανελλαδικά, αλλά θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί του εφαρμόζοντας το αμερικάνικο μοντέλο, όπου ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής παράγουν και πωλούν σε κανάλια τα μεγαλύτερα καθημερινά τοκ σόου. Έτσι, ο Alpha θα διατηρήσει την παραγωγή και τη διαχείριση της εκπομπής «Ελένη» -σαν να είναι εταιρεία παραγωγής- και στη συνέχεια θα τη μεταπωλήσει σε άλλο κανάλι.

Η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη θα συνεχίσει να βγαίνει στο ίδιο πλατό και να είναι παραγωγή του Alpha και της Plus Productions, όπως γίνεται τώρα, απλά θα μεταδίδεται πλέον σε ένα από τα τέσσερα αδειοδοτημένα κανάλια.

Πηγή: lifenewscy