Σχοινάκι: Η καλύτερη προπόνηση για όλο το σώμα


Θα σας θυμίσει την παιδική σας ηλικία

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή για τους fit στόχους μας, αφού το κρύο μάς αποθαρρύνει να επισκεφθούμε το γυμναστήριο και μας ανοίγει την όρεξη για φαγητό και… χουχούλιασμα.

Ωστόσο, σας έχουμε καλά νέα, αφού έχουμε να σας προτείνουμε έναν σύμμαχο στην προσπάθειά σας για άσκηση και αδυνάτισμα, που δεν είναι άλλος από το σχοινάκι. Ναι, το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις που καίει θερμίδες και γυμνάζει τους περισσότερους μυς. Παράλληλα, κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς και βελτιώνει την ευελιξία.

Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί να ξεκινήσετε το σχοινάκι, σημειώστε ότι δεν απαιτεί συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής και δε χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα για να κάψετε θερμίδες. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, δέκα λεπτά σχοινάκι ισοδυναμούν με μισή ώρα τρεξίματος.

Ξεκινήστε πηδώντας απλά και με τα δύο πόδια, και στην πορεία, αφού έχετε συνηθίσει, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο ψηλά άλματα, άλματα με το ένα μόνο πόδι κ.λπ.

Για μια πλήρη προπόνηση με σχοινάκι, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο που περιλαμβάνει διάφορες παραλλαγές της άσκησης.

Πηγή : vita.gr