Σχεδόν 128 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν για τον κορονοϊό από το «One World: Together At Home»


Η πρωτοβουλία της Lady Gaga συγκέντρωσε ένα μνημειώδες χρηματικό ποσό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η ιστορική διαδικτυακή και τηλεοπτική συναυλία «One World: Together At Home», που διοργάνωσε η Lady Gaga με το κίνημα Global Citizen, συγκέντρωσε 127,9 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των επαγγελματιών της υγείας που δίνουν μάχη εναντίον της πανδημίας του COVID-19.

Παγκόσμιοι ηγέτες, επιχειρηματικοί φορείς και φιλάνθρωποι έδειξαν την υποστήριξή τους στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τον COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνασπίστηκαν για να συνεισφέρουν στην ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας και να επενδύσουν στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κορονοϊό.

Από το ποσό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο του «One World: Together At Home» θα ωφεληθούν επιπλέον περισσότερες από 100 φιλανθρωπικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι Education Cannot Wait, Direct Care, Feeding America, United Way κ.α., στις οποίες θα διανεμηθούν 72,8 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Ταμείο Αλληλεγγύης για τον COVID-19 θα διατεθούν τα υπόλοιπα 55,1 εκατομμύρια δολάρια.

Οικοδεσπότες του «One World: Together At Home» ήταν οι Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel και Stephen Colbert, ενώ συμμετείχε πλήθος κορυφαίων τραγουδιστών, ηθοποιών και άλλων διασημοτήτων.

Η συναυλία έστρεψε επίσης την προσοχή σε κοινότητες από όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί από τον COVID-19 και περιελάμβανε αφιερώματα και συνομιλίες με πολιτικούς ηγέτες, επιστήμονες, επαγγελματίες υγείας και σε άλλους εργαζόμενους σε απαραίτητους τομείς της οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι η καμπάνια «Together At Home» ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα μέσω Instagram από τον Chris Martin, τον frontman των Coldplay και συντονιστή του Global Citizen Festival.

Η εκστρατεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αναλάβουν δράση και προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες και τις εταιρείες να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής για τον COVID-19 έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες δράσεις σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή : hit channel