Σαββέρια Μαργιολά: Αποκαλύπτει όλα τα “Μικρά της Λάθη” της στο music.net.cy

Η Σαββέρια Μαργιολά είναι νέα στο χώρο της μουσικής αλλά έχει να προσφέρει πολλά . Μιλά στο site μας για την EUROVISION , τα μικρά της λάθη , τα ντουέτα που θέλει να κάνει και πολλά άλλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

«Στα μικρά μας λάθη» …στηρίζεσαι αυτό τον καιρό. Μιας και έτσι τιτλοφορείται το νέ σου τραγούδι.

 Μέσα από τα μικρά μας λάθη μαθαίνουμε, γινόμαστε καλύτεροι… Το αγάπησα πολύ από το πρώτο άκουσμα. Ο ευαίσθητος στίχος του Σπύρου Μέντη ταίριαξε απόλυτα με τη μουσική των Έτερονήμισυ και της Άννας Περιβολάρη που κουβαλάει επιρροές από την μουσική μας παράδοση  και πρόσφατα έγινε και η αστικοποίηση του τραγουδιού από τον εξαιρετικό Απόστολο Λιάγκα. Είναι το τραγούδι με το οποίο συμμετείχα στον καινούργιο δίσκο των Έτερονήμισυ και χαίρομαι πολύ γι’ αυτήν τη μουσική μας συνάντηση.

Σε αγχώνει το κατά πόσο θα κερδίσει τις καρδίες του κόσμου;

Δεν το σκέφτομαι. Αν αγχωθώ μ’ αυτό δεν θα μπορέσω να λειτουργήσω φυσικά και να «πω» την αλήθεια μου. Εύχομαι όμως ότι φτιάχνουμε να αρέσει και να αγγίζει τις καρδιές του κόσμου, έτσι κι αλλιώς η μουσική υπάρχει για να τη μοιραζόμαστε και να μιλάει μέσα μας. Όπως και να έχει ξέρω ότι δεν γίνεται όλα να αρέσουν σε όλους και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Από την άλλη, μέχρι στιγμής, εισπράττουμε πολλή αγάπη από τον κόσμο, έχουμε κάνει τον πυρήνα μας και αισθάνομαι πως έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που ακολουθούν τα μουσικά μας βήματα.

Ποιοι οι αγαπημένοι σου στίχοι από το νέο κομμάτι;

«Μου μοιάζεις με τη θάλασσα και με το άγριο κύμα». Με αυτόν τον στίχο ο Σπύρος ήταν σαν να είχε διαβάσει το μυαλό μου.

Πιστεύεις ότι τα κομμάτια σου απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό;

Δεν πιστεύω ότι τα κομμάτια μου απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Τραγουδάω για την αγάπη, τις ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις. Πιστεύω και ελπίζω  ότι τα τραγούδια μου μπορούν να αγγίξουν ένα μεγάλος μέρος του κοινού.

Αν έπρεπε να πας στη Eurovision με ποιο κομμάτι σου θα πήγαινες;

 Με  το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» ή αλλιώς τη «Θάλασσα» όπως το αποκαλώ εγώ. Είναι επιβεβαιωμένο πια ότι ο κόσμος το λατρεύει οπότε δεν θα είχαμε και το άγχος της πρωτιάς (γέλια).

Πιστεύεις ότι θα ήταν καλύτερα να πηγαίνουν στην Eurovion κομμάτια με ελληνικούς στοίχους;

 Πιστεύω πως στην Eurovision πρέπει να πηγαίνουν τραγούδια που αντιπροσωπεύουν τη μουσική κουλτούρα κάθε χώρας και αυτό μπορεί να γίνεται είτε σε επίπεδο μουσικής, είτε σε επίπεδο στίχου ή σε συνδυασμό αυτών. Βέβαια, ο αγγλικός στίχος είναι πιο εύκολα κατανοητός από το ευρύ κοινό και έτσι δίνεται το πλεονέκτημα στο τραγούδι να γίνει πιο εύκολα δημοφιλές.

Αλήθεια εσύ τι ακούσματα έχεις;

 Μεγάλωσα με ένα παππού βιολιστή – συνθέτη που έπαιζε νησιώτικα και έγραφε λαϊκά τραγούδια, με ένα πατέρα που ασχολείται με την έντεχνη και λαϊκή μας μουσική, σε μια εποχή με πιο σύνθετους και pop ήχους, σπουδάζοντας κλασικό πιάνο και παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον την ξένη και την jazz μουσική σκηνή. Ακούω σχεδόν τα πάντα.

 Στην Κύπρο τι σε φέρνει;

Τα τρία τελευταία χρόνια παρέα με τους συνεργάτες μου κάνουμε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Εδώ και πολύ καιρό θέλαμε να ταξιδέψουμε την παράστασή μας και στην Κύπρο και φέτος μας δίνεται αυτή η ευκαιρία με δύο live, στις 26Απριλίου στη Λεμεσό και στις 27 στη Λευκωσία. Πέρα από αυτό όμως έχω και άλλους δεσμούς με το νησί, αγαπημένους οικογενειακούς φίλους και συνεργάτες όπως ο Πόλυς Κυριάκου, οποίος μου χάρισε τους στίχους του σε 4 τραγούδια της τελευταίας μου δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Ερωτογραφία».

 Θα έκανες ντουέτο με κύπριο καλλιτέχνη , ένα κομμάτι στο οποίο να ερμηνεύεται και στίχους στα κυπριακά αλλά και ελληνικά;

Μόλις μου έδωσες μια καταπληκτική ιδέα. Θα το βάλω μπροστά!

Πιστεύεις ότι η υπερβολική προβολή στα μέσα όπως είναι το instagram , facebook κλπ μπορεί τελικά να κάνει κακό στον καλλιτέχνη και όχι καλό ;

Ναι το πιστεύω. Γενικά πιστεύω πως οτιδήποτε γίνεται χωρίς μέτρο τελικά έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα αισθάνομαι ότι ζούμε την εποχή της απόλυτης υπερβολής. Είναι κάτι που δε μου αρέσει. Θεωρώ πως μέσα από την υπερβολική προβολή χάνεται η ουσία και το μυστήριο του καλλιτέχνη.

Θεωρείτε ότι τα μουσικά site που δημιουργούνται βοηθούν να προβάλουν τους καλλιτέχνες ;

Ναι βοηθούν. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα sites που υπηρετούν τις τέχνες και τους καλλιτέχνες με εξαιρετικό τρόπο διαθέτοντας πολύ καλούς συνεργάτες.

Ευχαριστώ και το site σας για τη φιλοξενία!