Σάκης Τανιμανίδης: Τι απαντά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παίρνει 5.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο του Survivor

Μετά την επιτυχία του World Party, του οποίου ήταν και παραγωγός και σκηνοθέτης, ο Σάκης Τανιμανίδης έκανε το επόμενο τηλεοπτικό βήμα και παρουσιάζει το Survivor, που επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση και έγινε «τηλεοπτικό φαινόμενο» κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης.

To Survivor έχει σπάσει τα μηχανάκια της AGB. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η τόσο μεγάλη επιτυχία;

Δε ήθελα να γίνω «μετά Χριστόν προφήτης», τώρα που γνωρίζουμε ήδη ότι έχει κάνει τόσο υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Θα σου πω όμως ότι όταν έχεις πάθος για αυτό που κάνεις, όταν δουλεύεις σκληρά και όταν αρκετοί άνθρωποι δουλεύουν ομαδικά τότε μπορούν να καταφέρουν τα πάντα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η πολύ δυνατή παραγωγή που έχουμε εδώ στην Δομινικανή Δημοκρατία. Σε όλο αυτό πιστεύω βοηθάει και η δεδομένη χρονική στιγμή της Ελληνικής κοινωνίας που βγήκε το Survivor στον αέρα.

Τα χρήματα ήταν κίνητρο για την απόφασή σου; Γράφτηκε σε περιοδικό και αναπαράχθηκε σε πολλά σάιτ πως το ποσό που παίρνεις ανά επεισόδιο θυμίζει παλιές τηλεοπτικές εποχές.

Εσύ συγκεκριμένα (ως δημοσιογράφος), δεν θα έπρεπε να πιστεύεις ότι παπαριά γράφει ο κάθε «δημοσιογράφος» στην κάθε κουτσομπολίστικη φυλλάδα ή site για να κάνει traffic. Μπορεί τα χρήματα της αμοιβής μου να είναι και περισσότερα από αυτά που έγραψαν, μπορεί να είναι και λιγότερα…σίγουρα ΔΕΝ είναι όμως αυτά που έγραψαν αυθαίρετα σε κάποια site. Στην ερώτησή σου θα σου απαντήσω, «Όχι τα χρήματα δεν είναι ο παράγοντας που θα με κάνει να πάρω μια τέτοια απόφαση», αλλά επίσης «Όχι δεν θα το έκανα δωρεάν ή για ελάχιστα χρήματα».

Υπάρχουν στιγμές που σκεφτόσουν «ωραία θα ήταν να είμαι παίκτης»;

Κάθε φορά που βρίσκομαι στα αγωνίσματα και περιγράφω την προσπάθεια των παικτών πορώνομαι, φωνάζω, το ζώ και ζηλεύω, αφού θα ήθελα πραγματικά να μπορώ να δοκιμάσω κι εγώ τις δυνάμεις μου. Πολλές φορές όταν αγωνίζεται κάποιος από τους δυνατούς παίκτες και των 2 ομάδων σκέφτομαι και μιλάω με τον εαυτό μου για το αν εγώ θα τον κέρδιζα και τι θα έκανα διαφορετικά. Στο μυαλό μου βέβαια πάντα τους κερδίζω, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο αφού οι περισσότεροι παίκτες είναι πολύ δυνατοί και όλοι τους έχουν μέσα τους το πάθος για την νίκη.