RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN (Ρούμπι: Ένα Κράκεν στην Εφηβεία)


Από τις 22 ΙΟΥΝΙΟΥ στους κινηματογράφους

  1. CINEPLEX, K. CINEPLEX THE MALL OF CYPRUS, RIO PREMIER THE MALL OF NICOSIA Λευκωσίας,
  2. CINEPLEX & RIO Λεμεσού, K. CINEPLEX Λάρνακας.
  3. CINEPLEX THE MALL OF PAPHOS Πάφος.

Πρωταγωνιστούν:        Lana Condor

                                      Toni Collette

                                      Annie Murphy

                                      Sam Richardson

                                      Colman Domingo

                                      Jaboukie Young-White

                                      Liza Koshy

                                      Blue Chapman

                                      Jane Fonda

                                      Will Forte

                                      Eduard Frango

                                      Ramona Young

                                                                           

                                                                                               

Σκηνοθέτης:                  Kirk De Micco

Faryn Pearl

 

 

 

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 

Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη.

 

Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών στον σκεϊτά με τον οποίο είναι τσιμπημένη, ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της. Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστευτική μαμά της της απαγορεύει να μπει στο νερό. Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών.

 

Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Παραλειπόμενα

 

  • Τεχνική: Computer-animated (ψηφιακό)

 

  • Η ταινία βγαίνει και τρισδιάστατη.

 

  • Η DreamWorks Animation επεξεργάζονταν αυτή τη 45η ταινία της επί χρόνια, υπό τον τίτλο Meet the Gillmans, αλλά η ύπαρξη της δημοσιοποιήθηκε μόλις το 2021. Σύμφωνα με την παραγωγό Kelly Cooney, το αρχικό στόρι που είχε αγοραστεί μιλούσε για μια οικογένεια θαλάσσιων τεράτων που βγήκαν στην ξηρά και φοβόντουσαν μην αποκαλυφθούν.

 

  • Ο Paul Tibbitt (Μπομπ Σφουγγαράκης) ήταν ο αρχικός που ανακοινώθηκε για τη σκηνοθεσία, με τους Laura Dern και Michael Sheen να φαίνονται ότι θα δανείσουν τις φωνές τους στους γονείς της Ρούμπιν.

 

  • Ο Kirk DeMicco άντλησε έμπνευση από ταινίες του John Hughes, το Εύκολη Κατά Λάθος (2010), το Lady Bird (2017) και το Booksmart (2019).

 

  • Μόλις δεύτερη φωνητική δουλειά σε ταινία κινουμένων σχεδίων για την Jane Fonda στη μακρά της καριέρα, με την πρώτη να είναι το 2022 για το Τύχη (που όμως δεν κυκλοφόρησε σε αίθουσες).

 

  • Και στα ελληνικά, με τις φωνές των: Λητώ Αμπατζή, Τάνια Παλαιολόγου, Γιάννης Στεφόπουλος, Βαγγέλης Κακούρης, Θάνος Λέκκας, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Έβελυν Ασουάντ, Σοφία Καψαμπέλη, Βασίλης Παπαστάθης, Λουκάς Φραγκούλης, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φώτης Πετρίδης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη, Μαριάνθη Σοντάκη, Γιώργος Μαντάς, Βασιλική Σούτη, Πέτρος Δαμουλής.