«Ρώτα με όταν ξυπνήσω» του Χαράλαμπου Γιάννου


Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου

♦Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις αυτή την εβδομάδα♦

Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Εξασφαλίστε εγκαίρως τα εισιτήρια σας

Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής των Δράσεων του προγράμματος «Νέ@ σε έρημο νησί» Ρώτα με όταν ξυπνήσω του Χαράλαμπου Γιάννου, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου. Οι δύο τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στο Θέατρο Αποθήκες.

Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου  γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων. Πρόκειται για ένα υλικό που φωτίζει τον εφηβικό ψυχισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. 

Η Αλεξία Παπαλαζάρου, που σκηνοθετεί το έργο, με την ευαίσθητη και ρεαλιστική ματιά της και μαζί με μία ομάδα νέων ταλαντούχων συνεργατών, ξεδιπλώνει με γρήγορο ρυθμό, ένταση και χιούμορ το ανήσυχο σύμπαν που κουβαλούν οι εφηβικές ψυχές.

Λίγα λόγια για το έργο

Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με ένα δικό της πρόβλημα παραιτείται από την επαφή με τον κόσμο γύρω της κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και κοντά της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η φίλη της, Μπι, που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας «χορός» συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου. 

Ταυτότητα Παράστασης 

Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Stavri Papa

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτριας: Μαρία Πισιήλη

Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Δύο τελευταίες παραστάσεις

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, 20:30

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

 Πληροφορίες

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 | www.thoc.org.cy 

Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό και έκθεση.

Δράσεις «Νέ@ σε έρημο νησί»
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης, Ελένη Μολέσκη