Το ρεκόρ της Βικτώριας Χαλκίτη στην Eurovision

Η Βικτώρια Χαλκίτη, μια καλλιτέχνιδα που όλοι γνωρίζουμε για τις επιτυχίες της στο παρελθόν, τα τελευταία χρόνια είναι καθηγήτρια φωνητικής και διδάσκει πολλούς από τους παίκτες γνωστών τηλεοπτικών παιχνιδιών ανεύρεσης μουσικών ταλέντων.

Η Βικτώρια όμως κατέχει κι ένα ρεκόρ με τη σειρά της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, την Eurovision, κάτι που εντόπισε και μας το γνωστοποίησε το αρχαιότερο ελληνικό σωματείο φίλων του θεσμού INFE GREECE.

Είναι η καλλιτέχνης  που έχει βρεθεί τις περισσότερες φορές στη Eurovision, πάνω και κάτω από τη σκηνή, χάρη στη διεθνή ποπ στόφα που διαθέτει, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στοκχόλμη.

Πράγματι, έχει κάνει φωνητικά στις συμμετοχές της Καίτης Γαρμπή (Ελλάδα 1993), του Κώστα Μπίγαλη (Ελλάδα 1994), της Angelica Agurbash (Belarus 05), της Καλομοίρας (Ελλάδα 2008), της Ελευθερίας Ελευθερίου (Ελλάδα 2012 ), αλλά και την φωνητική διδασκαλία στο «Shake it» (Ελλάδα 2004). Έχει δουλέψει με καλλιτέχνες και παραγωγούς από τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, όπως οι Da buzz, οι Antique (GRE 01), οι Schiller, η Ani Lorak (UKR 08), o Dima Bilan (RUS 08) και άλλους ενώ ως γνωστόν είναι κόρη του συνθέτη  Χάρη Χαλκίτη,

Στην ελληνική δισκογραφία κατάφερε και ξεχώρισε με καλύτερες στιγμές της το αγγλόφωνο TELEIA που συνέθεσε μαζί με το Φοίβο αλλά και το «Έρωτας» που είναι του Χάρη Χαλκιτη και της Ναταλίας Γερμανού.

Πηγή: govastileto.gr