«Ψέματα και αλήθεια, έτσι είν’ τα παραμύθια» – Οι Παραμυθίες ζωντανά στον «Πλάτανο»!


«Ψέματα και αλήθεια, έτσι ειν’ τα παραμύθια»…
Οι «Παραμυθίες» αφηγούνται και σας προσκαλούν στη μουσικο – αφηγηματική παράστασή τους με τίτλο… «Ψέματα και αλήθεια, έτσι ειν’ τα παραμύθια»… 

Το event στο Facebook

Η ομάδα αφήγησης παραμυθιών «Παραμυθίες» αποτελείται από τις Βερόνικα Αλωνεύτου και Μαρίνα Κατσαρή που με τα λόγια και τη μουσική αφηγούνται παραμύθια προτείνοντας την αναβίωση της ξεχασμένης πια πανάρχαιας τέχνης της αφήγησης στο σύγχρονο κόσμο. Η ομάδα παντρεύει την ιστορία μαζί με τη μουσική που συνοδεύει με σεβασμό τον αφηγητή δημιουργώντας και ενισχύοντας τις εικόνες και τα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από το λόγο.

Οι «Παραμυθίες» παρουσιάζουν παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Οι παραστάσεις περιλαμβάνουν Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών σχετικές με την Ελλαδική και Κυπριακή Λαϊκή Παράδοση αλλά και από άλλα μέρη του Κόσμου. Ο αφηγητής διαμέσου της τέχνης της αφήγησης, αναβιώνει ιστορίες, όνειρα, μύθους και παραμύθια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που επιτελείται από τα μουσικά όργανα: σαντούρι, φλάουτο, κλαρίνο και ποικίλα κρουστά.

Η ομάδα «Παραμυθίες» έχει συνεργαστεί και αφηγηθεί παραμύθια σε Συνέδρια (Πανεπιστήμιο της Δευτέρας στο European University Cyprus, Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου Κύπρου), σε Μουσεία (Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου, Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, Παιδικό Μουσείο Ρότα, CVAR – Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, Εθνολογικό Μουσείο Οικεία Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου), σε Φεστιβάλ (Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος, ΞΑΡΚΗΣ Φεστιβάλ, Green Dot) και Πολιτιστικούς Συλλόγους στη Κύπρο. Επίσης, η ομάδα ταξιδεύει στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία της Κύπρου με ένα πρόγραμμα αφήγησης παραμυθιών για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

<> ΠΟΤΕ: 15 Νοεμβρίου, 21.00
<> ΠΟΥ: Καφενείο ο Πλάτανος (Καϊμακλί)
<> ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ελληνικά
<> ΠΩΣ: Θα σας περιμένουμε στον Πλάτανο
<> ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
life.evs.cyprus@gmail.com (στα αγγλικά) ή 99573646

Η παρακολούθηση της παράστασης είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το YEU Φεστιβάλ “Θέατρο χωρίς σύνορα” καθώς και για τα άλλα εργαστήρια και παραστάσεις που περιλαμβάνει, μπορείτε να βρείτε εδώ!