Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna – Η γλώσσα μας»


Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna – Η γλώσσα μας»

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ( 4 Μαρτίου 2024) στο Αρχείο του ΡΙΚ η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Sanna – Η γλώσσα μας», που είναι αφιερωμένο στην Κυπριακή Μαρωνιτική Αραβική Γλώσσα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Γιαννάκης Μούσας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκος Κέττηρος, οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς και Στροβόλου Ανδρέας Κωνσταντίνου και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ελίκκος Ηλία, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος καθώς και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι.

Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Παιδείας συνεχάρη τους συντελεστές ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας για διάσωση και αναβίωση της κυπριακήσς μαρωνιτικής αραβικής γλώσσας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ τόνισε πως ο οργανισμός στηρίζει διαχρονικά τη δράση των θρησκευτικών ομάδων του τόπου και είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες του για περαιτέρω δράσεις και νέες προτάσεις.

Με τη σειρά του ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή, Γιαννάκης Μούσας, χαιρέτισε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, ΡΙΚ και Μαρωνιτικής Κοινότητας, δίνοντας έμφαση στα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη Sanna.

Τέλος, ο σεναριογράφος Μιχάλης Τερζής μίλησε για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι συντελεστές του.

Οι συντελεστές είναι:

  • Έρευνα,σενάριο, δημοσιογραφική επιμέλεια: Mιχάλης Τερζής
  • Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Tάσος Μουρτουβάνης
  • Κινηματογράφηση: Αντρέας Αντωνίου, Λευτέρης Σωτηρίου, Μάμας Μάμα και Χουσείν Καμαλί
  • Μοντάζ,μουσική επιμέλεια: Maρία Αβράαμ
  • Σήμα έναρξης – γραφικά: Αντρέας Καρακούλας

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ το οποίο ομολογουμένως άφησε άριστες εντυπώσεις. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ Κώστας Μιχαηλίδης.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τηλεοπτικά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.