Προστυχιά ή τέχνη; Το video clip που απαγορεύτηκε από το Youtube!

by Γιάννος Λύτρας | 17/01/2016 15:06

Για να το φτιάξει χρειάστηκε να δει δεκάδες ώρες πορνό ταινίων, ώστε να βρει τα σημεία που ήθελε να χρησιμοποιήσει για την οπτικοποίηση του κομματιού Narcose της γαλλικής μπάντας Meteor. H σκηνοθεσία του Sek απηχεί τη μουσική των Meteor: είναι αισθησιακή, ηλεκτρονική και πρωτότυπη.

Στο βίντεοκλίπ κορμιά ενώνονται με απρόβλεπτους τρόπους και πρόσωπα φτάνουν σε αλλεπάλληλους (και ατελείωτους απ’ ό,τι φαίνεται οργασμούς). Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα φτηνό ή πορνό στην αισθητική του κλιπ – και πολύ λίγα πράγματα απεικονίζονται καθαρά.

«Είναι πολύ οργανικό, αλλά είναι και αρκετά σεξουαλικό ώστε να σε κάνει να φανταστείς την υπόλοιπη εικόνα, κι αυτά που δεν φαίνονται δηλαδή» δήλωσε ο Sek στο Creators Project. 

«Ήθελα να χρησιμοποιήσω τη δομή ενός πορνό. Ξεκινάμε με ηρεμία και τελειώνουμε με έκρηξη – πράγμα που ταιριάζει και με τη μουσική».

Το κλιπ απαγορεύτηκε ήδη απ’το Youtube, πράγμα που δείχνει πόσο λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ πορνό και τέχνης. «Η τέχνη χρησιμοποιείται για να αυνανίσεις το μυαλό. Το πορνό για να αυνανιστείς απλώς. Αλλά το ίντερνετ έχει γ***σει τελείως το διαχωρισμό μεταξύ των δύο…»

Meteor – Narcose[1] from Meteor[2] on Vimeo[3].

 

Πηγή: www.lifo.gr

Endnotes:
  1. Meteor – Narcose: https://vimeo.com/139352179
  2. Meteor: https://vimeo.com/user43895676
  3. Vimeo: https://vimeo.com

Source URL: https://music.net.cy/prostichia-i-techni-to-video-clip-pou-apagoreftike-apo-to-youtube/