Προστατευτικές μάσκες made in #ΟΝΕΚ #Youth Makerspace!

Η #Νεολαία ξέρει, μπορεί και μπαίνει μπροστά!

Ομάδα νέων εθελοντών, με τη χρήση του laser cutter του Youth Makerspace του Οργανισμoύ Νεολαίας Κύπρου, ετοιμάζει 100 προστατευτικές μάσκες την ώρα. Με βάση τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, χθες και σήμερα ετοιμάστηκαν 750 μάσκες, οι οποίες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, στην Κλινική Άγιος Ραφαήλ, στην Αστυνομία και σε φαρμακεία.

Το σχέδιο είναι βασισμένο και προσαρμοσμένο από σχέδιο ανοιχτού τύπου (open source), ενώ τα υλικά γι’ αυτή την πρώτη παρτίδα είναι μια προσφορά της εταιρείας Christou Bros Α/φοί Α&Σ Χρίστου την οποία και ευχαριστούμε!

Πέραν της προσφοράς σε είδη άμεσης ανάγκης, για εμάς στον ΟΝΕΚ η χαρά είναι διπλή, αφού βλέπουμε την τεχνολογία του Youth Makerspace και τους συνεργάτες μας να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ταυτόχρονα, η όλη εμπειρία είναι το καλύτερο παράδειγμα του τί μπορεί να κάνει η τεχνολογία, ο σχεδιασμός, τα ανοιχτά δεδομένα, οι σωστές γνώσεις και δεξιότητες σε συνδυασμό με τον κατάλληλο χαρακτήρα ανθρώπου.

Τις επόμενες μέρες και άλλες ομάδες και πρωτοβουλίες, θα χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του Youth Makerspace στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Όσοι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθειά μας, μπορούν να μας παραχωρήσουν plexiglass 3mm-5mm. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 77772757, να στείλουν email στο info@onek.org.cy ή μήνυμα στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στο Facebook.