ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ


ΜΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗ

Η Κατερίνα μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της. Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια, φοβική με τη ζωή και εμμονική με τον θάνατο.

Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον Αλέξανδρο, διακεκριμένο νευρολόγο, ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής και ο φόβος της επιβεβαιώνεται. Όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται.

Η Κατερίνα, που μια ζωή φοβόταν τον θάνατο, τώρα ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή.

Μια τρελή πορεία ξεκινάει με σπασμένα τα φρένα και προορισμό τη χαρά της ζωής και τον απόλυτο έρωτα. Θα τα καταφέρει;

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Λαέρτης Μαλκότσης, Σταύρος Σβήγγος, Βίβιαν Κοντομάρη, Σάρα Γανωτή, Νίκος Κασάπης, Έφη Γούση, Μάρω Παπαδοπούλου, Ίριδα Μάρα, Ελπίδα Νικολάου, Διονύσης Πιφέας, Νάντια Μαργαρίτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – ΔΕΥΤΕΡΑ 28/8

Η υποχόνδρια Κατερίνα είναι σίγουρη πως θα πεθάνει σύντομα από το σύνδρομο Χέλγκα, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, μετά την μαμά της και την γιαγιά της. Έτσι πείθει τον γιατρό της, Αντώνη Σωτηρίου – που δεν παίρνει σοβαρά τις ανησυχίες της, να της γράψει αξονική εγκεφάλου. Στο μεταξύ, η Κατερίνα βλέπει τον, εδώ κι εφτά χρόνια αγαπημένο της, Δημήτρη, αγκαλιά με άλλη γυναίκα, αλλά πάνω που είναι έτοιμη να τον ξεμπροστιάσει ο Δημήτρης καλύπτει την απιστία του. Ο γιος του Αντώνη, Αλέξανδρος, διακεκριμένος νευρολόγος κι αυτός, αναλαμβάνει τους ασθενείς του πατέρα του, ανάμεσά τους η Αικατερίνη Χατζή και η Αιμιλία Χατζή. Στο ραντεβού του με την Κατερίνα κάνει την διάγνωση. Η Κατερίνα μαθαίνει από τον Αλέξανδρο πως έχει μόνο έξι μήνες ζωής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 – ΤΡΙΤΗ 29/8

Η Κατερίνα ακούει την διάγνωση σχεδόν με ανακούφιση. Τόσα χρόνια της έλεγαν πως είναι υποχόνδρια, αλλά αυτή ήξερε πως θα πεθάνει απ’ την αρρώστια της μητέρας της και τώρα επιβεβαιώνεται. Το σοκ παρ’ όλα αυτά την χτυπάει κι ο μόνος που είναι εκεί για να τη βοηθήσει να το διαχειριστεί είναι ο Αλέξανδρος. Στο μεταξύ, ο Πέτρος βλέπει μια γυναίκα να βγαίνει απ’ το δωμάτιο του πατέρα του και υποψιάζεται πως έχουν σχέση. Η αλήθεια όμως είναι χειρότερη και θα την μάθει σύντομα. Η Κατερίνα ανησυχεί για τη μετά θάνατον ζωή: υπάρχει ή δεν υπάρχει; Τελικά, αποφασίζει πως σημασία έχει το τώρα και ξεκινάει να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Όταν όμως πάει να πάρει τα χρήματα που έχει φυλάξει, την περιμένει μια έκπληξη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 – ΤΕΤΑΡΤΗ 30/8

Ο Αλέξανδρος τρέχει στο σπίτι της Κατερίνας μετά απ’ το τηλεφώνημα της θείας της. Η Κατερίνα είναι έξαλλη που της έκλεψαν τα χρήματα και γίνεται ακόμα πιο έξαλλη όταν καταλαβαίνει πως τα πήρε ο Βλάσσης. Αγγαρεύει τον Αλέξανδρο να την πάει στη δουλειά του Βλάσση, όπου μαθαίνει απ’ το αφεντικό του τι έχει γίνει και αποφασισμένη να πάρει τα λεφτά της πίσω κουβαλάει με το ζόρι τον Αλέξανδρο μαζί της. Όταν πηγαίνει στην τράπεζα που δουλεύει ο Δημήτρης για να του ζητήσει δάνειο καταφέρνει να τον κάνει να ζηλέψει. Η συνάδελφος της Κατερίνας, η Αλίκη, ανακαλύπτει πως η Κατερίνα κάλυπτε εξετάσεις πελατών που δε δικαιολογούσαν τα ταμεία τους. Στο μεταξύ, ο Αλέξανδρος κι ο Πέτρος διαφωνούν για το πως θα σωθεί η κλινική κι η Κατερίνα βγαίνει για πρώτη φορά μόνη της το βράδυ… κι όπου την βγάλει.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4 – ΠΕΜΠΤΗ 31/8

Η Κατερίνα γυρνάει σπίτι, μεθυσμένη και με την συνοδεία κρητικών λυράρηδων που ξυπνάνε τη γειτονιά και την οικογένεια της. Πριν την πάρει ο ύπνος στον καναπέ τους λέει ότι θα πεθάνει σε έξι μήνες και την επόμενη μέρα το λέει και στην Κέλλυ. Στη δουλειά, ο Μάνος απειλεί πως θα την απολύσει και θα τη βάλει φυλακή αν δεν καλύψει τη δική του κομπίνα στην ασφαλιστική. Η Ροζαλία ανησυχεί για την Κατερίνα κι αποφασίζει να πάει να βρει τον γιατρό της. Εκεί συναντάει την Κέλλυ και την Κατερίνα και τα τρία κορίτσια καταλήγουν στην ασφαλιστική για να αποκαλύψουν την απάτη του Μάνου. Στο μεταξύ, η Σάσα πιέζει για τα λεφτά της κι η λύση έρχεται απ’ την ανιψιά ενός ασθενή του Αλέξανδρου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5  – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9

Ο Αλέξανδρος μαθαίνει πως ο φύλακας έπιασε την Κατερίνα και τα κορίτσια να κάνουν διάρρηξη στην ασφαλιστική εταιρεία. Τρέχει να την σώσει, για άλλη μια φορά, και της λέει πως εκείνος φεύγει για Ελβετία και δεν θα είναι εκεί στο επόμενο μπλέξιμό της να τη βοηθήσει. Ο Αντώνης και ο Πέτρος κανονίζουν να πουλήσουν τους δυο ορόφους της κλινικής πίσω απ’ την πλάτη του Αλέξανδρου, αλλά χρειάζονται την ψήφο της Μαρκέλλας που έχει τους λόγους της να την αρνηθεί. Ο Βλάσσης προσπαθεί να πείσει την Κατερίνα πως άλλαξε μυαλά και βοηθάει στο σπίτι. Η Κατερίνα αρχίζει να κάνει πράγματα που έχει γράψει στη λίστα της και το βράδυ βγαίνει με τα κορίτσια. Πέφτουν όμως πάνω στον Δημήτρη που έχει βγει με συναδέλφους και τη Λουκία κι η βραδιά εξελίσσεται όπως δεν περίμενε κανείς τους.