Πραγματοποιήθηκε το Wings for Life World Run

Participants start the Wings for Life World Run in Larnaca, Cyprus on May 7, 2023.

Με περισσότερες από 206,000 συμμετοχές παγκόσμια πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκδήλωση τρεξίματος στον κόσμο, WingsforLifeWorldRun. Πολλοί έτρεξαν, κάποιοι κύλησαν και κάποιοι περπάτησαν, όλοι με ένα μοναδικό και αλληλέγγυο σκοπό: Την οικονομική ενίσχυση ερευνών για εξεύρεση θεραπείας για την κάκωση νωτιαίου μυελού, η οποία οδηγεί σε παράλυση των κάτω άκρων (παραπληγία) ή και των άνω άκρων (τετραπληγία) και συνοδεύεται με πολλές επιπλοκές στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Η εκδήλωση αυτή έγινε για πρώτη φορά το 2014 και διεξάγεται την ίδια στιγμή σε όλο τον πλανήτη από το ίδρυμα WingsforLife το οποίο ίδρυσε η εταιρεία RedBull.

Στην Κύπρο ο αγώνας έγινε στη Λάρνακα με εκκίνηση την πλατεία Ευρώπης. Μέχρι σήμερα αυτή η διοργάνωση μάζεψε πέραν των 40 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδότησε 276 προγράμματα ερευνών σε 17 χώρες.

H Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου ευχαριστεί όσους στήριξαν φέτος αυτή την προσπάθεια στην Κύπρο, δηλαδή τις εταιρείες RedBull, CosmosTrading, ΟΠΑΠ Κύπρου, PetrolinaHoldings, CoffeeBerryCyprus και MixFMradio και φυσικά όλους όσοι έτρεξαν μαζί μας συνεισφέροντας σε αυτή την προσπάθεια. Ραντεβού στις 5 Μαΐου 2024!