Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Πορεία Χριστοδούλας 2022


Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Πορεία Χριστοδούλας 2022

Πλήθος πολιτών σε όλες τις πόλεις, έγιναν και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής,  περπατώντας στο πλαίσιο της 47ης Πορείας Χριστοδούλας και στηρίζοντας το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 17 Απριλίου, για 47η χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Η Πορεία Χριστοδούλας, πραγματοποιήθηκε μετά από δυο χρόνια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, στην αρχική της μορφή, σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία, η εκκίνηση της Πορείας δόθηκε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό στο Δυτικό Άκρο του Μόλου, στη Λάρνακα η εκκίνηση έγινε από την εξέδρα στις Φοινικούδες, στην Αμμόχωστο στο Δημαρχείο Δερύvειας και στην Πάφο η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Πάφου.

Κατά την τελετή έναρξης της Πορείας Χριστοδούλας στη Λευκωσία, ο Δρ. Αδάμος Αδάμου, Προέδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση του Συνδέσμου προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία πιστή στο κάλεσμά του άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της για να στηρίξει το έργο του. Ένα έργο που συνεχώς εξελίσσεται και επεκτείνεται, για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους συνανθρώπους μας που τους άγγιξε ο καρκίνος. «Με συμμάχους μας όλους εσάς, καταφέρνουμε ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας όπου και όποτε τις χρειάζονται. Υπηρεσίες που καλύπτουν σφαιρικά τις ανάγκες τόσο των ιδίων των ασθενών όσων και των μελών των οικογενειών τους, με στόχο να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους», επεσήμανε ο Δρ. Αδάμου.

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 24 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια.  Την εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05  στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου, διαβεβαίωσε

πως θα η Τράπεζα θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με όλους, ώστε «σε όλους τους ασθενείς να παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και περίθαλψη καθώς και η κατάλληλη στήριξη για τις δύσκολες στιγμές που θα ακολουθήσουν για αυτούς και τις οικογένειές τους».

Tην εκκίνηση της πορείας χαιρέτισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.