ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 10Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε η 10η Ημερίδα Πληροφορικής για μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίων και της Α’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών Μέσης και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.cs.ucy.ac.cy), στις 2 Φεβρουαρίου 2019.

H Ημερίδα Πληροφορικής διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS).

Ο βασικός στόχος της Ημερίδας Πληροφορικής ήταν να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τους νέους να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στην Επιστήμη της Πληροφορικής, καθώς και να πληροφορηθούν για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η επιστήμη αυτή.  Η Hμερίδα στόχευε κυρίως σε μαθητές οι οποίοι βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο της επιλογής των επόμενων μεταλυκειακών τους βημάτων.  Περιλάμβανε διαλέξεις σε θέματα αιχμής και για τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου, επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών που αναπτύχθηκαν από φοιτητές και ερευνητές του Τμήματος Πληροφορικής καθώς και συζήτηση μεταξύ φοιτητών και μαθητών στην απουσία καθηγητών και συνοδών.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν 142 μαθητές/τριες και συνοδοί καθηγητές. Οι μαθητές προέρχονταν από γυμνάσια και λύκεια (δημόσια και ιδιωτικά), αλλά και από τεχνικές σχολές από τις επαρχίες Αμμοχώστου, Λάρνακας, Λεμεσού, και Λευκωσίας.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Ίδρυμα “European Computer Driving License (ECDL)” και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.