Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και εργαστηρίων του κλάδου Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege.

Η εκδήλωση άρχισε με αγιασμό παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο κ. Δημήτρης Συλλούρης, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Στον χαιρετισμό του ο κύριος Συλλούρης τόνισε ότι αρκετοί απόφοιτου των προγραμμάτων διαπρέπουν ως executive chefs και πως ο οργανισμός και οι απόφοιτοί του διαπρέπουν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό

Ο Συντονιστής των Προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, κύριος Νικόλας Ορφανίδης ανάφερε ότι, από το 1997 μέχρι σήμερα, οι φοιτητές των προγραμμάτων μας συμμετέχουν ανελλιπώς σε γαστρονομικούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ χουμε μαζέψει πλειάδα διακρίσεων, βραβείων και μεταλλίων.

Το Intercollege αναβαθμίζει όχι μόνο τα προγράμματά του αλλά ταυτόχρονα με συντονισμένες προσπάθειες δίνει ευκαιρίες στους φοιτητές του για μια καλύτερη επαγγελματική κατάρτιση σε τελευταίου τύπου τεχνολογίας και εργαστηριακές εγκαταστάσεις.

Το  υφιστάμενο γαστρονομικού αμφιθεάτρου γαστρονομίας, σε συνάρτηση με τις ολοκαίνουριες  υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια αποτελούν στολίδι καθώς είναι μοναδικά στο είδους τους στην Κύπρο.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κύριος Αντώνης Πολεμίτης, εξήρε το έργο των φοιτητών αλλά και των καθηγητών των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και δήλωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, εμπειρία αλλά και εφόδια ώστε να καταστήσουν τον οργανισμό ένα κέντρο αριστείας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά το πέρας της τελετής ακολουθήσε κοκτέιλ που είχαν επιμεληθεί οι εκπαιδευτές και οι φοιτητές των προγραμμάτων των Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege