Πραγματοποίηση σειράς σεμιναρίων για τον εθελοντισμό


Το Γραφείο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη του Δήμου Στροβόλου ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά σεμιναρίων για τον εθελοντισμό σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννη Γιαννάκη.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν διαδικτυακά από τις 14 – 17 Ιουλίου και αγκαλιάστηκαν από το κοινό. Στις 14 Ιουλίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη εξήγησε πώς αξιοποιούνται οι εθελοντές σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης και τόνισε τη σημασία της ασφάλισης και της εξειδίκευσης των εθελοντών που ενεργοποιούνται σε τέτοια περιστατικά.

Στις 15 Ιουλίου ο Ανώτερος Συντηρητής Δασών Κώστας Παπαγεωργίου, του Τμήματος Δασών, ενημέρωσε το κοινό για τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς και έδωσε πρακτικές συμβουλές, εξηγώντας παράλληλα το πλαίσιο στο οποίο ενεργοποιούνται οι εθελοντές του Τμήματος Δασών. Το σεμινάριο διεξήχθη με τη συμμετοχή του Συντηρητή Δασών Αρίσταρχου Αριστάρχου, υπεύθυνου για τους εθελοντές του Τμήματος Δασών και την υποστήριξη της ΜΚΟ SOS και του Περιφερειακού Κέντρου Αντιμετώπισης Κρίσεων και Καταστροφών του Οργανισμού Reaction.

Στις 16 Ιουλίου, ο ψυχίατρος δρ Φλώρης Στύλιος του οργανισμού Mind & Health αναφέρθηκε σε ένα επίκαιρο θέμα, το πώς διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας σε έκτακτες περιστάσεις όπως η πανδημία, ενώ στις 17 Ιουλίου ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους παρουσίασαν στο κοινό τη δική τους εμπειρία διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες διάφορες πτυχές του ζητήματος.

Το Γραφείο Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη του Δήμου Στροβόλου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές για την πολύτιμη προσφορά τους με σκοπό την ενημέρωση των εθελοντών του Δήμου. Το κοινό πληροφορείται ότι όλα τα σεμινάρια θα δημοσιευθούν προσεχώς στο διαδίκτυο.