Πόσο κινδυνεύει ο σκύλος, αν τον ξεχάσετε στο αυτοκίνητο στον καύσωνα

Σε μία ιδιαίτερα έξυπνη καμπάνια στην Αμερική, οι φιλοζωϊκές οργανώσεις προσπάθησαν να δείξουν τι πραγματικά σημαίνει ο όρος «σκυλίσια ζωή». Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιώντας για πειραματόζωο έναν άνθρωπο, τον Tyrann Mathieu, πασίγνωστο παίκτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Στο βίντεο που παρακολουθούμε, βλέπουμε πόσο γρήγορα η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο ανεβαίνει από τους 32 στους 36 βαθμούς σε δύο μόλις λεπτά. Σε δύο ακόμα λεπτά η θερμοκρασία έχει φθάσει στους 38 βαθμούς και ο άνθρωπος έχει ήδη αρχίσει να δυσανασχετεί σοβαρά. Στα έξι λεπτά η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα οκτώ λεπτά άγγιξε τους 49 βαθμούς Κελσίου. Σ’ αυτό το σημείο ο γυμνασμένος παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, παρέδωσε το πνεύμα, άνοιξε την πόρτα και βγήκει έξω ώστε να μπορέσει να συνέλθει.

Οι φιλοζωϊκές εταιρίες στην Αμερική επισημαίνουν ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι εφικτές ακόμα και αν -όπως συνηθίζουν αρκετοί- αφήσουν λίγο ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν, κάτι το οποίο δεν καθιστά εφικτό -όπως στον άνθρωπο- να αποβάλλουν υγρά και να δροσιστούν. Ενώ από το επίπεδο των 39 βαθμών και πάνω τα ζωτικά τους όργανα μπορούν να πάθουν σημαντικές βλάβες αν εκτεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τέτοιες θερμοκρασίες.

 

Πηγή: protothema.gr