Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου αν δεν πήγες διακοπέςΜερικά tips για να πάρεις δυνάμεις για την υπόλοιπη χρονιά

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί άνθρωποι δεν κατάφεραν φέτος να πάνε διακοπές, είτε λόγω της πανδημίας, είτε των οικονομικών τους, είτε ακόμη και λόγω της δουλειάς τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσανασχετούν που δεν κατάφεραν να πάρουν μια ανάσα δροσιάς και ξαφνικά, χωρίς να έχουν ξεκουραστεί, έρχονται και πάλι αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις της νέας σεζόν. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία, δεν χρειάζεται να κλαίτε την μοίρα σας, αλλά αντίθετα, να φορέσετε ένα όμορφο χαμόγελο, να ακολουθήσετε μερικά tips και να αντιμετωπίσετε με θάρρος τις προκλήσεις που έρχονται.

Δείτε στην συνέχεια πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα κίνητρα, την ευεξία και την αντοχή μας κατά την διάρκεια του χρόνου, προκειμένου να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα.

1. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας: Αποφύγετε την αυτοκριτική και αναγνωρίστε όλα όσα πετύχατε την προηγούμενη περίοδο. 

2. Κάντε κάτι μικρό αλλά θετικό για εσάς: Το ότι δεν πήγατε διακοπές φέτος δεν σημαίνει και το τέλος του κόσμου. Μετατοπίστε το ενδιαφέρον σας σε πράγματα που σας δίνουν χαρά και βάλτε τα εβδομαδιαία στο πρόγραμμα. Είτε αυτό είναι ένας απογευματινός καφές, είτε μια βόλτα με τις κολλητές, είτε γυμναστική… είτε οτιδήποτε άλλο. 

3. Εστιάστε στο τώρα: Το ότι δεν ταξιδέψατε φέτος το καλοκαίρι, ανήκει στο παρελθόν. Επικεντρωθείτε στο σήμερα και απολαύστε την κάθε στιγμή χωρίς ενοχές. 

4. Αντιμετωπίστε το καθημερινό άγχος: Για να απομακρύνετε το στρες από την ζωή σας, θα πρέπει κατ’ αρχάς να βρείτε τι το προκαλεί. Ένας ισορροπημένος τρόπος ζωής, λίγοι και καλοί φίλοι και συγγενείς ως συνοδοιπόροι είναι ό,τι χρειάζεται. 

5. Δημιουργήστε ρεαλιστικούς στόχους: Οκέι, το να κάνετε μια καριέρα στο Hollywood είναι ίσως ιδανικό. Αντί όμως αυτού, βάλτε ως στόχο κάτι πιο ρεαλιστικό και go on. Αν έχετε ανάγκη από μια επαγγελματική, ακαδημαϊκή ή και ερωτική αλλαγή για τον ερχόμενο χειμώνα, παλέψτε γι’ αυτήν. 

6. Προκαλέστε τον εαυτό σας: Βρείτε μια καινούργια δεξιότητα ή χόμπι και προσπαθήστε να ασχοληθείτε με αυτό.  

7. Φροντίστε τον εαυτό σας: Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας. Μην παραμελείτε τις ανάγκες και τα θέλω σας. 

8. Οργανώστε μια μίνι απόδραση… ή και πολλές: Μπορεί να μην πήγατε τον Αύγουστο το ταξίδι που θέλατε στο Μπαλί, ωστόσο μια κυριακάτικη εκδρομή ή ένα διήμερο τον Σεπτέμβριο δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Αν νιώθετε πως έχετε τρομερή ανάγκη μια απόδραση, αφήστε κάτι άλλο στην άκρη και κάντε αυτό. 

Πηγή : must.com.cy