Πολυτελές εστιατόριο στις ΗΠΑ έκλεβε τα τιπς των σερβιτόρων


Ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια των ΗΠΑ, εξαναγκάστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να πληρώσει 500.000 δολάρια στους 70 σερβιτόρους τους, αφού όπως αποδείχτηκε, έκλεβε από τα τιπς τους.

Το εστιατόριο, στο οποίο κοστίζει 310 δολάρια για το πιο απλό μενού του σε προσφορά, χρέωνε 20% για υπηρεσίες σερβιρίσματος, αλλά τα χρήματα αυτά, αντί να πηγαίνουν στους σερβιτόρους, χρησιμοποιούνταν στα γενικά έξοδα του καταστήματος, κάτι που είναι αντίθετο με την υπάρχουσα νομοθεσία στις ΗΠΑ.

Εστιατόρια, όπως αναφέρει το newser.com πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 100.000 δολάρια επειδή δεν σεβάστηκε το εργατικό δίκαιο.

Σύμφωνα με τους New York Times η απόφαση διασφαλίζει τους σερβιτόρους ότι δεν θα επαναληφθεί η απάτη προς τους εργαζομένους και δεν θα καταχραστούν τα φιλοδωρήματα τους, «που τόσο σκληρά εργάστηκαν γι αυτά», σημείωσε ο Αμερικανός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την διεύθυνση του εστιατορίου, τα χρήματα αυτά ποτέ δεν καταχράστηκαν από τους σερβιτόρους, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι μισθοί τους, ύψους 116,000 δολάρια το χρόνο για τον καθένα, περιλαμβανομένων και των υπερωριών και των τιπς.

Ήδη στην Αμερική ένα εστιατόριο του Πίτσμπουργκ ακύρωσε τα τιπς και δίνει πλήρη μισθό στους σερβιτόρους του, ύψους 35.000 δολαρίων το χρόνο.
Πηγή: newmoney.gr