Ποια οφέλη μας προσφέρει ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα


Αν μπορούσατε να κάνετε κάτι σούπερ απλό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε το δέρμα σας και να νιώθετε πιο δραστήριοι, θα το κάνατε, σωστά; Και αν σας λέγαμε πως επιπλέον δεν θα σας κόστιζε τίποτα; Κι όμως, υπάρχει ένας τρόπος: Να πίνετε ένα ποτήρι νερού πριν από κάθε γεύμα και απλά μετά να απολαμβάνετε τα οφέλη.

Ποια οφέλη μας προσφέρει ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Πολυάριθμες είναι οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες, που φυσικά οδηγεί σε απώλεια βάρους. Και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το νερό μας βοηθά να νιώσουμε κορεσμό πιο γρήγορα.

Βελτιώνει την ποιότητα και υγεία της επιδερμίδας

Αν και η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα δεν ισούται με το να πίνετε νερό από την πηγή της νεότητας, μπορεί αποδεδειγμένα να βελτιώσει την ξηρή, σκληρή επιδερμίδα που είναι συνηθισμένη λόγω της αφυδάτωσης. Μπορεί να μη νιώθετε τόση δίψα κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά σύντομα θα συνηθίσετε, ειδικά αφού δείτε τις επιδράσεις. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας μπορεί να γίνεται απ’ έξω με τη χρήση αιθέριων λαδιών και λοσιόν, αλλά η κατανάλωση νερού είναι ο καλύτερος τρόπος να την ενυδατώσετε από μέσα και σε βαθύτερο μάλιστα επίπεδο.

Μας χαρίζει περισσότερη ενέργεια

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και η παραμικρή αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει τεράστια πτώση στα επίπεδα της ενέργειάς μας. Και φυσικά είναι λογικό, αφού το νερό είναι απαραίτητο για σχεδόν κάθε λειτουργία και σύστημα του σώματός σας. Και μαντέψτε: αν διψάτε, σημαίνει ότι είστε ήδη λίγο αφυδατωμένοι. Οπότε για να το αποφύγετε αυτό, χρειάζεται να πίνετε νερό και όταν δεν νιώθετε έντονη τη δίψα. Ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα είναι ο τέλειος τρόπος για να επαναφέρετε την ενέργειά σας και να συνεχίσετε ανενόχλητοι τη μέρα και τις δραστηριότητές σας.

Πηγή : ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ