Ποια ήταν η σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη που την ντούμπλαρε σε όλες τις ταινίες;


Έμοιαζαν κυριολεκτικά σαν δυο σταγόνες νερό

Ήταν κυριολεκτικά σαν δίδυμες, η Μίτση Καρρά ή αλλιώς Δήμητρα Καπετανοπούλου ήταν η σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη, για αυτό και η μεγάλη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια της έδωσε την καταλληλότερη θέση στις ταινίες της.

Η Μίτση ντούμπλαρε την Αλίκη σε μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες της, καταφέρνοντας να νιώσει την λάμψη του κινηματογράφου και τη σημασία του να είσαι στο επίκεντρο της διασημότητας.

Το 1969, συγκεκριμένα, που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν έγκυος και για αυτόν τον λόγο αντικαταστάθηκε από τη σωσία της στα μακρινά πλάνα της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παληκάρι», έτσι ώστε να μη φαίνεται η φουσκωμένη κοιλιά της. Το ίδιο συνέβη και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Μάλιστα, η Αλίκη αποτέλεσε την πρώτη ηθοποιό στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε σωσία στις ταινίες της. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1960 στην εφημερίδα «Απογευματινή», η Μίτσυ μιλά για τη συνεργασία της με εκείνη: «Τότε η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία συνεργάστηκα για δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα».

Πηγή : e-radio.gr