Ποια είναι τα αρωματικά κεριά που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση


Τα θαυματουργά πλεονεκτήματα των αρωματικών κεριών για την αλλαγή της ψυχολογίας σου.

Κάποιες μέρες φαίνεται ότι δεν μπορείς να εστιάσεις σε τίποτα, πως δεν μπορείς να προσαρμοστείς και να συγκεντρωθείς σε αυτό που έχεις να φέρεις εις πέρας.
Ξέρεις πολύ καλά πως έχεις μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις, ίσως γνωρίζεις ακόμη και με ποια σειρά να τα διαχειριστείς, απλώς δε φαίνεται να κάνεις αυτό το επιπλέον βήμα για να ξεκινήσεις. Ειδικά όταν η προσοχή σου αποσπάται από οτιδήποτε και οποιονδήποτε, τότε είναι που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς με τίποτα.
Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη κάποια κόλπα, όπως το να ρυθμίσεις το τηλέφωνό σου στο «Μην ενοχλείτε», να βάλεις χρονόμετρο, να πατήσεις pause στο ραδιόφωνο και πολλά αντίστοιχα tips, όμως ακόμη δε γνωρίζεις ότι το άναμμα ενός αρωματικούς κεριού μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις διάθεση και να εστιάσεις.

Σύμφωνα με το Healthline, η αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την αυτοσυγκέντρωση και τη χαλάρωσή μας, ειδικά όταν νιώθεις πως ακόμη και ένα ρόφημα δεν μπορεί να σε ξυπνήσει.

Γιατί λοιπόν δε δοκιμάζεις ν’ ανάψεις ένα κερί με ένα από αυτά τα αρώματα που -σύμφωνα με τους ειδικούς- βοηθούν στην εστίαση της συγκέντρωσης; Όπως είπε ο Beverly Hawkins, ιδιοκτήτης του West Coast Institute of Aromatherapy, τα αρώματα ξυπνούν αναμνήσεις. Μια απλή εισπνοή ενός αρώματος μπορεί να προκαλέσει πολλές αλλαγές στο σώμα μας. «Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τη δύναμη του αρώματος για να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει ο εγκέφαλός μας να επεξεργάζεται πολλά ερεθίσματα. Το σωστό άρωμα λοιπόν θα μπορούσε να είναι απλώς το εισιτήριο για να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία μας…».

Τα εσπεριδοειδή είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν θέλεις να ενισχύσεις την ενέργειά σου.

Αυτά τα φωτεινά, λαμπερά φρούτα μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσουμε πιο χαλαρές, πιο άνετα και έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ημέρας.

Για ευεξία το πρωί, η εταιρεία κεριών Homesick συμβουλεύει να επιλέξει ένα άρωμα με λεμόνι για κάτι απαλό, ενώ αν σου αρέσουν οι πιο γλυκές μυρωδιές το πορτοκάλι είναι ιδανικό.

Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα ισχυρότερα αρώματα που σχετίζονται με τη μνήμη και χρησιμοποιείται από τους μελετητές εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Η μέντα είναι επίσης μια άλλη εξαιρετική επιλογή αν θέλουμε να εργαζόμαστε σ ‘ένα αναζωογονητικό περιβάλλον. Το άρωμά της μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε λιγότερο κουρασμένοι μετά από μια διανοητικά εξαντλητική εργασία.

Πηγή: queen.gr