Πλήθος κόσμου στη φιλανθρωπική εκδήλωση «Το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο»


Τα φώτα άναψαν, η αυλαία άνοιξε και η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου γέμισε από τα ομορφότερα μηνύματα αγάπης και προσφοράς, κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης «Το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο», που διοργάνωσαν ο ΠΑΣΥΚΑΦ και η εταιρεία Counsellor.

Μια διαδραστική παράσταση γεμάτη εικόνες, σκέψεις, μελωδίες και έντονα συναισθήματα, η οποία μας ταξίδεψε σ’ ένα μοναδικό προορισμό, μέσα από τις σελίδες του μπεστ-σέλερ βιβλίου, «Δέκα Φανάρια».

Καπετάνιος στο βαγόνι αγάπης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου Ευαγόρας Ευαγόρου, με συνεπιβάτες τον Καθηγητή Ογκολογίας Δρα Γιώργο Άστρα και μια εκλεκτή ομάδα καλλιτεχνών και μουσικών.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός υπέδειξε ότι για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει αδιάλειπτη στήριξη, ελπίδα και προοπτική στους συμπολίτες μας που δίνουν μια καθημερινή και δύσκολη μάχη. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, θα συνεχίσει να εφαρμόζει  πολιτικές υγείας έχοντας ως επίκεντρο την πρόληψη. Αναφερόμενος στο μπεστ-σέλερ «Δέκα Φανάρια», σημείωσε ότι ο συγγραφέας με το βιβλίο του δείχνει το δρόμο για την αντιμετώπιση δυσκολιών και αναπάντεχων συμβάντων στη ζωή μας.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ κ. Νικόλας Φιλίππου, αφού ευχαρίστησε τον συγγραφέα του βιβλίου Δέκα Φανάρια, Ευαγόρα Ευαγόρου και τον Καθηγητή Ογκολογίας Δρα Γιώργο Άστρα, υπέδειξε ότι ΠΑΣΥΚΑΦ, εδώ και 40 σχεδόν χρόνια, διεκδικεί και προσφέρει δικαίωμα και ποιότητα στην ζωή για όλους τους συμπατριώτες μας με καρκίνο και τους οικείους τους. Στόχος μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλίππου, είναι να εστιάσουμε στα θέματα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, της έρευνας και εκπαίδευσης, της πολιτικής της υγείας, της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών και συνάμα της ενδυνάμωσης τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ, οι οποίοι έζησαν το μοναδικό αυτό ταξίδι, ανακαλύπτοντας το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο!

Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την ενίσχυση του σημαντικού έργου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.

Συνδιοργανωτές: ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor Limited

Υποστηρικτής: Astras Oncology Services

Χρυσός Χορηγός: Cafe Nero | Ασημένιοι Χορηγοί: Hellenic Bank, Universal Life, MIE GROUP | Υποστηρικτές: Kolokotronis NY Recycling Ltd, CyView Developers