Ποια παράπονα έχουν οι γυναίκες από τους άνδρες και οι άνδρες από τις γυναίκες;


Δύο είναι τα βασικά παράπονα που έχουν οι γυναίκες από τους άνδρες. Το πρώτο είναι: “Δεν είναι ποτέ εκεί όταν τον χρειάζομαι”. Το δεύτερο: “Δεν υπάρχει οικειότητα και σύνδεση μεταξύ μας”.

Οι γυναίκες που εκφράζουν αυτά τα παράπονα αισθάνονται μόνες ακόμα και όταν βρίσκονται σε σχέση. Τα δύο παράπονα συνδέονται μεταξύ τους. Οι γυναίκες αυτές δεν έχουν τη σιγουριά ότι οι σύντροφοί τους θα είναι εκεί όταν τους έχουν ανάγκη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ζητούν να είναι κοντά τους σε συναισθηματικό επίπεδο: Να τις ακούσουν, να ενδιαφερθούν και να τις καθυσηχάσουν ότι όλα θα πάνε καλά.

Τα βασικά παράπονα των ανδρών για τις γυναίκες είναι διαφορετικά: “Τσακωνόμαστε πολύ και δεν κάνουμε αρκετό σεξ.” Και για τους άνδρες αυτούς ισχύει ότι αισθάνονται μόνοι μέσα στη σχέση τους. Χρειάζονται την οικειότητα όσο και οι γυναίκες, αλλά πιστεύουν ότι θα επιτευχθεί με λιγότερους καυγάδες και περισσότερο σεξ.

Τα διαφορετικά παράπονα από τις δύο πλευρές σχετίζονται με την ικανότητα του συντονισμού σε ένα ζευγάρι. Όταν οι άνδρες “συντονίζονται” με τις συντρόφους τους, προκύπτουν λιγότερες διαμάχες και το σεξ είναι συχνότερο και καλύτερο. Κατά συνέπεια, και οι δύο σταματούν να αισθάνονται μοναξιά.

Η ικανότητα του συντονισμού συμβάλλει στο να δημιουργηθεί πραγματικό συναισθηματικό δέσιμο, που οδηγεί με τη σειρά του στην εμπιστοσύνη, το βασικό στοιχείο που ζητούν οι γυναίκες από τη σχέση τους.

Στο πλαίσιο έρευνας, άνδρες και γυναίκες ρωτήθηκαν εάν αισθάνονται ότι μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα στους συντρόφους τους (ειδικά όταν ένιωθαν στενοχωρημένοι, θυμωμένοι ή είχαν ανάγκη για τρυφερότητα) και βγήκε ένα βάσικό συμπέρασμα: Σε πολλές περιπτώσεις, οι καυγάδες του ζευγαριού οφείλονται στο ότι οι άνδρες απορρίπτουν τα συναισθήματα των γυναικών αντί να συντονιστούν με αυτά. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που προσπαθούν να τα αλλάξουν, τα υποβαθμίζουν, τα χλευάζουν ή τα αγνοούν.

Ο καλός συντονισμός του ζευγαριού μπορεί να οδηγήσει σε μια σαφώς καλύτερη σχέση. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που κατάφεραν να συντονιστούν συναισθηματικά με τις συντρόφους τους απέκτησαν αυτό που ζητούσαν: Λιγότερες εντάσεις και περισσότερο σεξ.

 

Πηγή: womantoc.gr