ΠΕΤΡΟΣ ΙΜΒΡΙΟΣ «Η Μεγάλη Μου Αγάπη Ήτανε Πάντα Το Λαϊκό Τραγούδι»


«Σκοπός είναι να ικανοποιείται η ματαιοδοξία του καθενός»

«το τραγούδι είναι κάτι πολύ όμορφο για να δηλητηριάζεται από μικροπρέπειες»

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του κομματιού  «τι έχω πάθει μη ρωτάς» ο Πέτρος Ίμβριος μιλά στο site μας για τις εντυπώσεις που αφήνει το νέο του κομμάτι, τη σημαντικότητα του διαδικτύου στην προβολή της δουλειάς των καλλιτεχνών , τους δεσμούς του με τον απόδημόν ελληνισμό, τους δεσμούς του με την Κύπρο και πολλά άλλα.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

 1. Κύριε Ίμβριε, αν και στο νέο σας τραγούδι μας λέτε «τι έχω πάθει μην ρωτάς», εγώ θα τολμήσω να σας ρωτήσω τι έχετε πάθει …με αυτό το τραγούδι ;

«Τι έχω πάθει μη ρωτάς»…  αυτό… παθαίνω κάθε φορά που το λέω live.

Σεισμό, κατακλυσμό και χαλασμό!

Είναι ένα…”ανεβαστικό” τραγούδι, που προδιαθέτει για γλέντι και διασκέδαση!

Οι φίλοι μου, όταν έρχονται στις ζωντανές μου εμφανίσεις  γλεντάμε μαζί , μόλις το πω πρώτη φορά, μου ζητάνε να το λέω όλο το βράδυ.

Η ιδέα να διασκευάσουμε αυτό το τραγούδι ήτανε του παραγωγού μου, του μεγάλου στιχουργού Ηλία Φιλίππου. Η μεταφορά στο 2019 έγινε μέσω της σπουδαίας ενορχήστρωσης του Παναγιώτη Μπρακούλια.

 1. Πιστεύετε πως το διαδίκτυο βοηθά στην προβολή του τραγουδιού ;

Πιστεύω πως στις μέρες μας ένα μεγάλο μέρος προβολής όλων των προϊόντων γίνεται στο διαδίκτυο, αυτό λοιπόν συμβαίνει και με  την διασκέδαση ,τους  καλλιτέχνες και τα τραγούδια.  Για να φτάσει στο κοινό η κάθε εμφάνιση, τo κάθε νέο ή παλιό τραγούδι, εννοείται πως χρειάζεται και το διαδίκτυο, γιατί όλοι σερφάρουμε καθημερινά.

 1. Σας έχουμε δει σε πολλές εκπομπές στις οποίες κάνουν αφιερώματα σε παλιούς σπουδαίους καλλιτέχνες. Πως νιώθετε που είστε ένας από αυτούς τους «εκλεκτούς» που καλούνται να ερμηνεύσουν κομμάτια τους ;

Είναι χαρά μου, νιώθω τυχερός που μπορώ να συμμετέχω σε αυτά τα αφιερώματα!

Νιώθω πολύ όμορφα που μπορώ να ερμηνεύω τραγούδια μεγάλων δημιουργών και τραγουδιστών!

Το λαϊκό τραγούδι και ιδίως το παλιό και «κλασσικοποιημένο» πια ρεπερτόριο όπως και το δημοτικό και το νησιώτικο, είναι η προίκα μας, ο πολιτισμός μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα τραγούδια, έχουν επιβιώσει τόσες δεκαετίες και έχουν μεγαλώσει όλες αυτές τις γενιές και συνεχίζουν να αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους.

 1. Πότε ανακαλύψατε ότι έχετε κλίση στα πιο λαϊκά κομμάτια ;

Από παλιά, σαν γόνος μεταναστών, μεγαλωμένος στο εξωτερικό, και λόγω ακουσμάτων, είχα πάντα κλίση προς τα λαϊκά τραγούδια.

Οι γονείς μου, ακούγανε μόνο λαϊκά, ιδίως στα οικογενειακά μας γλέντια .Οι πρώτες μου ανησυχίες και η πρώτη μου μελέτη, στο ακορντεόν, τα πλήκτρα και το τραγούδι, ήτανε στα λαϊκά τραγούδια.

Μετέπειτα, όμως σπούδασα κλασσική μουσική και τζαζ.  Όμως, Η μεγάλη μου αγάπη ήτανε και θα είναι πάντοτε το λαϊκό τραγούδι.

 1. Στις εμφανίσεις σας ερμηνεύετε όλες τις παλιές σας επιτυχίες;

Ναι εννοείται!

Στις ζωντανές μου εμφανίσεις ερμηνεύω όλα τα τραγούδια μου τα οποία έχει αγαπήσει ο κόσμος και  τα οποία έχουν κάνει επιτυχία.

Πολλές φορές βέβαια, ο κόσμος μου ζητάει και άλλα κομμάτια μου, λιγότερο γνωστά, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνω μόνιμα στα προγράμματα μου.

Τα προγράμματα που κάνω, πάντα εμπεριέχουν ρεπερτόριο από τις παλιές και διαχρονικές επιτυχίες, μέχρι και τα σουξέ των τελευταίων χρόνων, άλλων συναδέλφων και καλλιτεχνών.

 1. Στην Κύπρο έρχεστε πολύ συχνά . Οι κύπριοι δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη σε κάποιο κομμάτι σας ;

Οι εμφανίσεις μου στην Κύπρο είναι πολύ συχνές. Αγαπώ την Κύπρο και τους Κυπρίους.

Έχω πάρα πολλούς φίλους εκεί και κάθε φορά, έρχονται με βλέπουν και περνάμε τέλεια.

Οι προτιμήσεις, σε σχέση με τα τραγούδια μου δεν αλλάζουν και πολύ από την Ελλάδα. Λίγο πολύ κινούνται στο ίδιο ρεπερτόριο το οποίο αγαπούν και οι Έλληνες. Εξάλλου, πιστεύω πως δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Κυπρίων στη μουσική, τα ήθη και τα έθιμα.

Οι ρίζες μας είναι κοινές.

 1. Κάνετε μαθήματα φωνητικής, αν όχι θα κάνατε ή πιστεύετε ότι αυτό είναι δύσκολο ;

Έχω κάνει πολλά χρόνια μαθήματα φωνητικής στο ξεκίνημα μου,  αλλά και πολλά χρόνια μουσική.

Για πολλά χρόνια, όταν φοιτούσα στο ωδείο, έκανα κλασσικό τραγούδι. Παράλληλα, έκανα μαθήματα τοποθέτησης και μοντέρνου τραγουδιού , με τη σπουδαία φωνή και δασκάλα, τη Τζουλη Μασίνο, η οποία είναι και φίλη μου. Επίσης, κάποια περίοδο έκανα και μαθήματα βυζαντινής μουσικής.

Για μένα είναι απαραίτητο ένας τραγουδιστής να σπουδάσει σωστά το αντικείμενο του και να παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής, μουσικής και κάποιου μουσικού οργάνου.

 1. Παρεξηγηθήκατε ποτέ με συνάδελφο για τα κομμάτια που θα συμπεριλαμβάνατε στο πρόγραμμα ή την σειρά με την οποία θα εμφανιστείτε ;

Έχουν υπάρξει αρκετές φορές προστριβές (όπως είναι γνωστό) για σειρές, τραγούδια κι αφίσες μεταξύ των καλλιτεχνών.

Εγώ από την αρχή της καριέρας μου τα έχω όλα αυτά λίγο απομυθοποιημένα και πάντα προσπαθώ να μοιράζονται δίκαια τα θέματα του καθενός.

Σκοπός είναι να ικανοποιείται η ματαιοδοξία του καθενός μας και να ξεπερνιέται κάθε πρόβλημα στις συνεργασίες, για να υπάρχει θετική ενέργεια, αγάπη και αρμονία.

Η διασκέδαση και το τραγούδι είναι κάτι πολύ όμορφο για να δηλητηριάζεται από τέτοιες μικροπρέπειες.

 1. Ποια τα επόμενα σας επαγγελματικά σχέδια ;

Προς το παρόν κάνω εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να διασκεδάζω μαζί με τους ανθρώπους που μ’αγαπάνε και έρχονται στα live μου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον αγαπούν και το νέο μου τραγούδι, “Τι έχω πάθει”, και μου το ζητάνε μαζί με όλα τα άλλα αγαπημένα τους τραγούδια από τις δισκογραφίες μου.

Τέλος σε ό,τι αφορά στα σχέδια μου, μαζί με τον παραγωγό και φίλο μου Ηλία Φιλίππου, είμαστε στο στούντιο και ετοιμάζουμε το επόμενο βήμα μας, με νέο τραγούδι.

 1. Στους απόδημούς μας, πηγαίνετε ;

Όπως ανάφερα και πιο πριν, κατάγομαι από οικογένεια μεταναστών, οπότε οι δεσμοί μου με τον απόδημο Ελληνισμό είναι πολύ ισχυροί.

Ταξιδεύω πολύ συχνά σε Γερμανία Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες μετανάστες. Εμφανίζομαι εκεί, γιατί χαίρομαι να τους δίνω την δυνατότητα να γλεντάνε με ελληνικά τραγούδια, να βρίσκονται μεταξύ τους και να διατηρούν τις παραδόσεις μας.

Αυτό μου θυμίζει τα δικά μου παιδικά και εφηβικά χρόνια.

 1. Ποιο τραγούδι σας θα αφιερώνατε σε όλες τις γυναίκες ;

Θα αφιέρωνα το καινούριο μου τραγούδι…”ΤΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΜΗ ΡΩΤΑΣ” με την ευχή καθημερινά να υπάρχει ένας άντρας που θα τους λέει πόσο ερωτευμένος είναι μαζί τους και πόση τρέλα έχει για τον έρωτα τους !!!!