Περιλήψεις των επεισοδίων 157-161 της σειράς εποχής του ΣΙΓΜΑ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ».


Ο Γ’ ΚΥΚΛΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 19:15

Επεισόδιο 157 – Δευτέρα 15 Απριλίου 2019
Προετοιμάζοντας ο Φοίβος την Ειρήνη για την επικείμενη κατάθεση της ως μάρτυρα υπεράσπισης, της τονίζει ότι δεν πρέπει να αναφέρει τίποτε για τις διαφωνίες της με τη Γαλάτεια σχετικά με τον Μπαρίς λίγο πριν συλληφθεί η μητέρα της. Ψάχνοντας ο Πολυδεύκης στο βιβλίο με τα στοιχεία των παιδιών που έζησαν στο ορφανοτροφείο στα Πιτύθκια, ανακαλύπτει πως από τα στοιχεία του Νικόλα λείπει το όνομα της μητέρα του. Όταν λέει στην Ισμήνη πως θα ψάξει να βρει το πιστοποιητικό γέννησης του Νικόλα, για να συμπληρώσει τα στοιχεία του, εκείνη πανικοβάλλεται, επειδή έτσι θ’ ανακαλύψει το πραγματικό της όνομα. Η Γαλάτεια παίρνει ακόμα ένα ανώνυμο δακτυλογραφημένο γράμμα, λέγοντας της πως τα βάσανα της πλησιάζουν στο τέλος τους. Ωστόσο η θέση της Γαλάτειας επιβαρύνεται, όταν κατά την ανάκριση της Ειρήνης, ο εισαγγελέας φέρνει στην επιφάνεια τη σχέση της με τον Μπαρίς. Αργότερα ο Μπαρίς ο οποίος προσπάθησε να βρει στοιχεία υπέρ της Γαλάτειας στο σχολείο του Μερράκκιογιου έρχεται φέρνοντας στον Φοίβο κακά αλλά και καλά νέα. Ο Πολυδεύκης παραδέχεται στην Πολύμνια ότι υπεξαίρεσε χρήματα από το ταμείο του Ιδρύματος Αλεξάνδρα για την ενίσχυση του σχεδίου Κένταυρος και τη συντήρηση πρώην αγωνιστών. Ο Αντζουλής επισκέπτεται απρόσμενα στο θεατράκι τον Ανδρέα και τον Άγγελο και προσπαθεί να εκμαιεύσει πληροφορίες για τον Άγγελο, από τον ίδιο αυτή τη φορά.

 

Επεισόδιο 158 – Τρίτη 16 Απριλίου 2019
Ο Στράτος πιέζει την Πολύμνια να του πει το λόγο που έφυγε από το σπίτι τους. Η Πολύμνια μη αντέχοντας τις πιέσεις ομολογεί στον Στράτο ότι κοιμήθηκε με τον Καράγιωρκη. Η αποκάλυψη του Μπαρίς ότι ο Ιμάμης του Μερράκκιογιου έχει το ημερολόγιο του Ιμπραήμ στο οποίο αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η Γαλάτεια δεν είχε σχέσεις μαζί του, δίνει ελπίδες στον Φοίβο. Όμως απογοητεύεται όταν μαθαίνει ότι ο Ιμάμης δεν δέχεται ούτε να καταθέσει υπέρ της Γαλάτειας ούτε να τους δώσει το ημερολόγιο φοβούμενος πως η ΤΜΤ θα τον τιμωρήσει. Ο Φοίβος ζητά από τον Μπαρίς να πιέσει τον Ιμάμη να συνεργαστεί μαζί τους καθώς είναι η τελευταία τους ελπίδα να αθωωθεί η Γαλάτεια αφού η δίκη προχωρά προς το τέλος της. Η Ισμήνη προειδοποιεί τον Ηλία πως αν ο Πολυδεύκης ανακαλύψει το πιστοποιητικό γέννησης του Νικόλα, θα μάθει το πραγματικό της όνομα και κατά συνέπεια θα τιναχτεί το σχέδιο τους στον αέρα. Την ίδια στιγμή ο Πολυδεύκης ζητά από τον Παναγιώτη να του φέρει το πιστοποιητικό αυτό από την Λευκωσία. Όταν όμως ο Παναγιώτης επιστρέφει, ο Πολυδεύκης εκπλήσσεται με αυτά που θα του πει. Η Ειρήνη νιώθοντας τύψεις από την τροπή που πήρε η κατάθεση της ανακοινώνει στην Μαριγούλλα ότι αν αποδειχτεί πως είναι έγκυος θα κάνει έκτρωση.

 

Επεισόδιο 159 – Τετάρτη 17 Απριλίου 2019
Τελευταία μέρα παρουσίασης των μαρτύρων υπεράσπισης και ο Φοίβος καλεί τον Καράγιωρκη και την Πολύμνια, οι οποίοι όμως στριμώχνονται από τον εισαγγελέα καθώς γεγονότα από το παρελθόν και των δύο έρχονται στην επιφάνεια και λειτουργούν εις βάρος της Γαλάτειας. Νιώθοντας πως η καταδίκη της Γαλάτειας είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη, ο Φοίβος εναποθέτει όλες του τις ελπίδες στον Ιμάμη του Μερράκκιογιου και στο ημερολόγιο του Ιμπραήμ. Απογοητεύεται όμως καθώς η ώρα περνά και ο Ιμάμης δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο. Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου λέει στον Φοίβο ότι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της δίκης. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στράτος και Πολύμνια έρχονται σε σύγκρουση μετά την αποκάλυψη της πως τον απάτησε με τον Καράγιωρκη. Ενώ η Πολύμνια προσπαθεί να του εξηγήσει, ο Στράτος δεν δέχεται τις δικαιολογίες της. Οργισμένος πάει να βρει τον Καράγιωρκη στο σπίτι του, όμως εκεί συναντά τη Φαίδρα. Ο Άγγελος βρίσκεται σε απόγνωση όταν ανακαλύπτει ότι το πραγματικό όνομα της Ισμήνης είναι Χαννού. Η Ειρήνη πάει στο νοσοκομείο και επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη της. Την Φανούλλα την περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της Λυδίας.

 

Επεισόδιο 160 – Πέμπτη 18 Απριλίου 2019
Οι τελευταίες απρόσμενες εξελίξεις στη δίκη δίνουν ελπίδες στο Φοίβο και στην οικογένεια της Γαλάτειας. Καθώς η απόφαση του δικαστηρίου αν η Γαλάτεια θα αθωωθεί αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη μέρα, ο Πολυδεύκης φέρνει κάποια νέα από την κυβέρνηση που θα κάνουν τον Φοίβο, τον Καράγιωρκη και τον Πετρή να ανησυχήσουν πως τα πράγματα δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα. Στη φυλακή, η αγωνία της Γαλάτειας φτάνει στο κατακόρυφο καθώς γνωρίζει πως την επόμενη μέρα θα μάθει αν θα απελευθερωθεί ή θα οδηγηθεί στην κρεμάλα. Ο Άγγελος ομολογεί στον Ανδρέα τους προβληματισμούς του αν η Χαννού και η Ισμήνη είναι το ίδιο πρόσωπο κι αν ναι, γιατί η μητέρα του θέλει να βλάψει τον Καράγιωρκη. Στη συνέχεια ο Άγγελος επισκέπτεται την Ισμήνη με πρόφαση να μιλήσουν για την παράσταση. Όταν όμως μένει μόνος στο γραφείο βρίσκει το κουτί με τα δικά του παιδικά ρούχα. Ενώ τα κοιτάζει σαστισμένος επιστρέφει η Ισμήνη και ο Άγγελος φαίνεται έτοιμος να της πει όλη την αλήθεια. Η Φανούλλα αναστατώνεται από την επίσκεψη της Λυδίας, η οποία δικαιολογείται λέγοντας της πως ήρθε να της πάρει συνέντευξη. Εκπλήσσεται όμως όταν αντιλαμβάνεται πως η Φανούλλα είναι έγκυος. Η Μαριγούλλα προσπαθεί ν’ αποτρέψει την Ειρήνη από το να ρίξει το μωρό της. Η Ειρήνη όμως της λέει πως δεν μπορεί να της μιλά για μητρότητα, τη στιγμή που εκείνη απορρίπτει τη μητέρα της.

 

Επεισόδιο 161 – Παρασκευή 19 Απριλίου 2019
Ενώ η Ειρήνη αγωνιά για το αποτέλεσμα της δίκης, ο Πετρής την εκπλήσσει όταν παραδέχεται πως ο Μπαρίς βοήθησε κι αυτός στις προσπάθειες αθώωσης της Γαλάτειας. Η αγωνία για την οικογένεια της Γαλάτειας κορυφώνεται καθώς φτάνει η ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της δίκης. Όλη η οικογένεια βρίσκεται έξω από το δικαστήριο για να δείξει την συμπαράσταση της στη Γαλάτεια, ενώ μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου φτάνει ο πρόεδρος ο οποίος αναγγέλλει το αν η Γαλάτεια αθωώνεται ή όχι. Ο Άγγελος τρομοκρατημένος αποκαλύπτει στον Ανδρέα όλα όσα έγιναν με την Ισμήνη την προηγούμενη μέρα, όταν ανακάλυψε τα προσωπικά του αντικείμενα στο γραφείο της. Μετά την επίσκεψη της Λυδίας στο σπίτι του, ο Αντζουλής προειδοποιεί τον Ηλία να προσέχει την κόρη του καθώς φοβάται πως θα κάνει κακό στην Φανούλλα. Παράλληλα τον ενημερώνει για τη συνάντηση που είχε με τον Άγγελο και τον Ανδρέα και του λέει τις υποψίες του πως αυτό που κρύβει ο Άγγελος έχει να κάνει και με τον εγγονό του.