Παύλος Πιέρρος «Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τον φόβο με την αγάπη»

Σ’ έναν χώρο με πολύ ανταγωνισμό, ένας ταλαντούχος, γοητευτικός, σεμνός και ειλικρινής νεαρός κατάφερε να ξεχωρίσει και να μετρά, ήδη, πολλές συμμετοχές σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και παραστάσεις. Ο απόφοιτος της «Αθηναϊκής Σκηνής Κάλβου – Καλαμπόκη», Παύλος Πιέρρος, συμμετέχει για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Ελλάδος, «Πέτα την φριτέζα», αλλά παράλληλα τον απολαμβάνουμε και στην παράσταση ‘’Χαρτοπόλεμος’’ στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Μιλώντας μαζί του σε εντυπωσιάζει ο δυναμισμός του και η ειλικρίνεια του. Ένα σπάνιο πλάσμα που γνωρίσαμε καλύτερα στην συζήτηση που κάναμε μαζί του και σας παρουσιάζουμε πιο κάτω.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Παύλο μου, σε πετυχαίνουμε σε μια περίοδο όπου δύο πολύ σπουδαίες παραγωγές εμπλουτίζουν το βιογραφικό σου.

H αλήθεια είναι ότι οι δύο αυτές δουλειές, στις οποίες συμμετέχω είναι βασικός σταθμός για μένα και την καριέρα μου. Μιλάω για την τηλεοπτική σειρά ‘’Πέτα τη Φριτέζα’’, όπου στην Ελλάδα προβάλλεται η δεύτερη σεζόν, ενώ φέτος άρχισε να προβάλλεται και στο κοινό της Κύπρου. Και δεύτερον, η παράσταση ‘’Χαρτοπόλεμος’’ όπου αισίως φέτος παίζεται για τέταρτη χρονιά και μπορεί να τη δει κάποιος Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00 στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Το κοινό που θα έρθει στην παράσταση ποια ιστορία θα δει να διαδραματίζεται εκεί; 

Αρχικά, το να κατατάξεις τον ‘’Χαρτοπόλεμο’’ σε ένα είδος είναι δύσκολο. Θα έλεγα όμως ότι είναι ένα «κοινωνικοπολιτικοκωμικοτραγικό» θρίλερ. Τρία αδέρφια ζουν μαζί με την κοπέλα του μεσαίου αδερφού στο πατρικό τους σπίτι, όπου απειλείται να χαθεί λόγω χρεών στις τράπεζες. Στο έργο εκτυλίσσονται δύο παράλληλες ιστορίες, όπου η μία είναι αναγνωρίσιμη στο κοινό και στους υπόλοιπους χαρακτήρες του έργου, ενώ τη δεύτερη την γνωρίζουν μόνο τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της οικογενείας και αποτελεί μυστήριο για το κοινό και τους υπόλοιπους ήρωες.

Νιώθεις ότι είναι μια διαφορετική ιστορία; Kαι αν ναι, τι νομίζεις είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή;

Αυτό που θεωρώ ότι την κάνει ξεχωριστή είναι ότι είναι σύγχρονο ελληνικό έργο που μιλά για μια πολύ σημαντική περίοδο και εποχή, για την Ελλάδα της κρίσης, όπου λίγο ή πολύ όλους μας αφορά ή μας ξυπνά μνήμες. Επίσης, την καθιστά ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη, ότι γεννά ποικίλα συναισθήματα στον θεατή.

Θα το χαρακτήριζες ως ένα θρίλερ και γιατί ; 

Ναι, γιατί σε ένα μεγάλο μέρος του έργου υποβόσκει ένα μυστήριο και φτάνει το πλήρωμα του χρόνου, όπου η οικογένεια ξερνάει όλη την αγριότητά της.

Τα θρίλερ της καθημερινότητας σε φοβίζουν; 

Δεν αφήνω πολλά περιθώρια να κυβερνά τη ζωή μου ο φόβος και προσπαθώ να τον αντιμετωπίζω με το αντώνυμό του, την αγάπη.

Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάτι που να αγαπάς; 

Φυσικά και υπάρχει και δεν είμαι ως φύση ανθρώπου πεσιμιστής. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω ένα θα ήταν η αγάπη κι η αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες στις δύσκολες στιγμές ως προς τον συνάνθρωπό τους.

Αλήθεια υπάρχει κάποιος ρόλος που δεν θα ήθελες με τίποτα να παίξεις; 

Ο κάθε ρόλος έχει και τις δικές του ιδιαιτερότητες, δυσκολίες και τα δικά του ενδιαφέροντα στοιχήματα που περιμένουν να κερδηθούν. Επομένως, δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος ρόλος που να μη θέλω να ερμηνεύσω.

Τις συγκρούσεις τις βαριέσαι; Συμφωνείς με κάτι που θα σου πουν απλά γιατί δεν θες να τσακώνεσαι; 

Τουναντίον, κάθε άλλο, οι συγκρούσεις αποτελούν ένα εφαλτήριο για την εξέλιξη των ατόμων, μέσω αυτών ανοίγουμε τους ορίζοντές μας. Σε πιο πρακτικό επίπεδο, σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κλείσει το στόμα και δεν θα διεκδικήσει ή δεν θα υπερασπιστεί αυτό που για εκείνον είναι δίκαιο.

Στην τηλεόραση, τί σε εντυπωσίασε όταν πήγες στο πρώτο σου τηλεοπτικό γύρισμα; 

Ο συντονισμός όλων των συντελεστών, η σημαντικότητα του καθενός και πως όλοι υπηρετούν πιστά το όραμα και τις εντολές του σκηνοθέτη, που αποτελεί και τον μαέστρο του γυρίσματος.

Στην σειρά πως περνάτε;

Έχουμε την τύχη να έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο εργασιακό περιβάλλον και μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας κάτω από ευχάριστες συνθήκες.

Θα μας αποκαλύψεις λίγο την συνέχεια; 

Δε μπορώ να σας αποκαλύψω κάτι απ΄ τη συνέχεια καθώς λαμβάνουμε τα σενάρια λίγες μέρες πριν τα γυρίσουμε, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι θα γίνει στη σειρά. Πάντως και να ήξερα δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν τα spoiler.

Ποιός ο αγαπημένος σου ήρωας στη σειρά; 

Δύσκολο να το απαντήσω αυτό καθώς ο καθένας ξεχωριστά είναι αξιαγάπητος για διαφορετικούς λόγους.

Σε αγχώνει πάντα το επόμενο τηλεοπτικό ή θεατρικό βήμα;

Δε θα έλεγα με αγχώνει, αλλά με ιντριγκάρει.