Πατήρ Κωνσταντίνος: «Ο Γιάννης Πλούταρχος πιστεύει στο Θεό και βοηθάει με πολλές φιλανθρωπίες»


Ο πνευματικός ιερέας του Γιάννη Πλουτάρχου, Πατέρας Κωνσταντίνος από την Μαυρόγεια Ορχομενού μιλάει αποκλειστικά στο Label news για το καλύτερο παιδί του ελληνικού ρεπερτορίου, για τις δυσκολίες που υπήρξαν, αλλά και για όσα τον συμβουλεύει.

Τον συμβουλεύεται; Τον καθοδηγείται σε κάθε του βήμα;

Αυτό που γίνεται κάθε φορά στις συναντήσεις μας είναι να συμβουλεύει ο ένας τον άλλον πάντα με αγάπη και να μιλάμε για πολλά θέματα διάφορα ώστε να μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα με λόγια απλά.

Τι συμπεριφορά είχε όταν ήταν μικρός;

Η συμπεριφορά του Γιάννη από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι ήταν ένα παιδί αγαπητό σε όλη την ευρύτερη περιοχή που όποιος ήθελε την βοήθεια του πάντα ήτανε δίπλα του.

Τι τον έκανε να ξεχωρίσει κατά την γνώμη σας ;

Αυτό που σήμερα τον έκανε να ξεχωρίζει είναι ότι πάντα προσφέρει στο θεό ως καρπό την πρώτη του σκέψη. Ένας πράος οικογενειάρχης και με πίστη στο θεό.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο μέσα από τις φιλανθρωπίες . Έτσι ήταν μικρός;

Όσο αναφορά για της φιλανθρωπίες έχει βοηθήσει και βοηθάει μέχρι και σήμερα πολλές οικογένειες ευπαθείς την Εκκλησία του χωριού του αλλά ακόμα και στο εξωτερικό.

Ήταν δύσκολες οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε;

Οι συνθήκες κατά της οποίες μεγάλωσε ο Γιάννης ήταν δύσκολες γιατί όπως ξέρουμε η οικογένεια του ήταν άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που κυρίως σαν πρώτη ασχολία είχαν την καλλιέργεια των χωραφιών όπου και ο Γιάννης πολλές φορές έδινε το παρόν όχι γιατί τον υποχρέωναν από την οικογένεια αλλά γιατί πραγματικά καταλάβαινε της δυσκολίες και ήθελε από μόνος να είναι πάντα δίπλα στην οικογένεια του. Και όπως λέει και μερικές φορές η μητέρα του ήταν ο Αρχηγός της οικογένειας.

Πως συμβουλεύεται τον Γιάννη Πλούταρχο να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες;

Η συμβουλή που θα έδινα για τις δυσκολίες είναι να έχει πίστη στο θεό και να ανοίγει την καρδιά του σε αυτόν και ποτέ μα ποτέ δεν θα προδοθεί.

Τι έχετε να θυμάστε από τις επισκέψεις του περισσότερο;

Αυτό που έχω να θυμάμαι περισσότερο από της επισκέψεις του Γιάννη και ιδιαίτερα στην Ιερά Πανήγυρι του χωριού μας πάντα είναι πρόθυμος να βοηθάει στις εργασίες όπως π.χ. στο σερβίρισμα διότι κάθε φορά μετά την εορτή της Παναγίας μας ακολουθεί μια τράπεζα που εκεί όλοι μαζί Ιερείς , ιεροψάλτες και πολλοί προσκυνητές καθόμαστε και περνούμε το κέρασμα μας και ο Γιάννης είναι ο πρώτος που τρέχει πάντα και ακολουθούν και οι υπόλοιποι μαζί ώστε να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Ποια συμβουλή του δίνεται περισσότερο για την πορεία στη ζωή του;

Η μεγαλύτερη συμβουλή που θα του έδινα σήμερα θα ήταν ότι να μείνει αυτός ο Άνθρωπος που είναι κοντά στο Θεό, στην οικογένεια και στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σήμερα σας επισκέπτεται μόνος του η με την οικογένεια του;

Οι επισκέψεις του Γιάννη παρόλο που το πρόγραμμα του το επαγγελματικό δεν του το επιτρέπει να είναι ποιο συχνά στο Χωριό του όμως βρίσκει με τον δικό του μοναδικό τρόπο να έρχεται να μας βλέπει και μόνος του αλλά και με την οικογένεια του και να παίρνει την χάρη και την Ευλογία της Παναγίας μας ώστε να είναι πάντοτε κοντά του να τον φυλάει.

Πηγή : labelnews.gr