Παράξενες χριστουγεννιάτικες συνήθειες από όλο τον κόσμο


Γουατεμάλα

Στη Γουατεμάλα κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου το απόγευμα το έθιμο ξεκινά με τους κατοίκους να βάζουν φωτιές για να κάψουν τον διάβολο και έτσι να ξεκινήσει παράλληλα η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες παρόλο που δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα την παραμονή των Χριστουγέννων την περνάνε στα KFC. Αυτό το έθιμο ξεκίνησε όταν μια ομάδα τουριστών που επισκέφτηκε την Ιαπωνία δεν έβρισκε γαλοπούλα την παραμονή των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να καταλήξει στα KFC. Μετά από αυτό η εταιρεία έκανε εξειδικευμένη διαφήμιση για την χριστουγεννιάτικη πλέον προσφορά της που ήταν κοτόπουλο και κρασί για 10 δολαρίων. Πολλοί κάνουν τις παραγγελίες τους από νωρίς για να μην περιμένουν ώρες στην ουρά.

Νορβηγία

Στην Νορβηγία η παράδοση λέει ότι την πρωτοχρονιά οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα παίρνουν από τους νορβηγούς τις ξύλινες σκούπες και πετάνε μακριά, έτσι οι νορβηγοί τις κρύβουν ένα βράδυ πιο πριν.

Γροιλανδία

Στην Γροιλανδία οι άντρες του σπιτιού μαγειρεύουν το δείπνο των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα ετοιμάζουν φαγητό από λίπος και κρέας της φάλαινας τυλιγμένο από δέρμα φώκιας.

Αγγλία

Οι άγγλοι την παραμονή Πρωτοχρονιάς τοποθετούν σε ένα τραπέζι δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο λίγο κονιάκ για τον Άγιο Βασίλη και καρότα για τον Ρούντολφ. Επίσης τοποθετούν κάλτσες για να τις γεμίσει με γλυκά ο Άγιος Βασίλης.

Γερμανία

Οι γερμανοί περιμένουν γλυκά στα παπούτσια τους και όχι γλυκά στις κάλτσες των Χριστουγέννων όπως τους Άγγλους. Στις αρχές του Δεκέμβρη βάζουν τα παπούτσια τους έξω από το σπίτι και αν ήταν καλά παιδιά την χρονιά που πέρασε θα πάρουν γλυκά από τον Άγιο Βασίλη.

Ουκρανία

Στην Ουκρανία στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα τους δέντρα με ψεύτικες αράχνες και ιστούς προς τιμήν μιας ιστορίας που όταν μια χήρα γυναίκα δεν είχε την ευχέρεια να αγοράσει και να στολίσει το δέντρο της, μια αράχνη το στόλισε με τον ιστό της, κάνοντας το να φαίνεται ασημί και χρυσό στο φως της μέρας. Η οικογένεια το άφησε όπως ήταν και δεν το άλλαξε.

Ισλανδία

Στην Ισλανδία υπάρχει η γάτα Yule όπου σύμφωνα με την παράδοση αυτή η γάτα παραμονεύει μέσα στο χιόνι για να καταβροχθίσει όποιον δεν έχει αγοράσει ακόμα νέα ρούχα για να φορέσει τα Χριστούγεννα.

 

Πηγή : greeksunday.com