Παραλήρημα Bieber: Θέλω να ζήσω όπως ο ΙησούςΟ Justin Bieber έγινε 21 ετών. Και όσο μεγαλώνει, τόσο πιο μεγάλες είναι οι ασυναρτησίες που λέει. Σε μια τεράστια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Complex δηλώνει ότι επιτέλους έφτασε στην ηλικία που μπορεί ελεύθερα να πίνει και δημόσια και αισθάνεται πια τόσο ώριμος ώστε να… αρχίσει να παίζει γκολφ! Στο σχολείο ήταν ο μόνος που έπαιζε μπάσκετ κι έκανε σκέιτ και ισχυρίζεται ότι μπορεί να είναι καλός σε οτιδήποτε (και στο γκολφ) και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κολλητός του ο Skrillex. Φωτογραφίζεται συμβολικά δεμένος σε αλυσίδες σαν τον Χουντίνι και βουτάει σε μια πισίνα με νερό (και καλά μπορεί να καταφέρει τα πάντα) και συνεχίζει να κάνει εξωφρενικές δηλώσεις.

«Είμαι από τους τύπους που θέλουν να κατανοούν τα πάντα» λέει ο δημιουργός του υπερ-χιτ What Do U Mean. «Βγάζω αρκετό νόημα από την επιστήμη, αλλά έπειτα αρχίζω και αναρωτιέμαι, για στάσου, τι είναι αυτό το “big bang”; Το να σκέφτεσαι ότι δημιουργήθηκαν όλα από ένα big bang είναι πιο άγριο από το να αναρωτιέσαι αν υπάρχει Θεός. Φαντάσου ότι βάζεις ένα μάτσο χρυσό μέσα σε ένα κουτί, το κουνάς και μετά βγαίνει ένα Ρόλεξ. Είναι τόσο εξωφρενικό όταν ο κόσμος αρχίζει να το λέει». «Αυτά, σίγουρα, δεν είναι καλά νέα για την επιστήμη» γράφει η Marina Hyde ειρωνικά στην Guardian «αφού η Cern έχει 1,24 εκατομμύρια followers στο twitter και ο Bieber 68 εκατομμύρια». Εκτός από τη χρήση της αναμφισβήτητης δύναμης που του δίνει η δημοτικότητά του για να εξηγήσει την καταγωγή του κόσμου, αντί π.χ. να απομυθοποιήσει και την θεωρία της Εξέλιξης, τα βάζει με την κοσμολογία για κάποιο περίεργο λόγο.

Στην Guardian θυμούνται τότε που πήγε στο μουσείο της Άννας Φρανκ και έγραψε πόσο σπουδαία ήταν και ότι αν ζούσε σήμερα θα ήταν μια τέλεια belieber.

Αυτό που όλοι συνειδητοποιούν από αυτές τις δηλώσεις είναι ότι εξελίσσεται σε έναν αναγεννημένο χριστιανό, κάτι που ο νεαρός και «καλός σε όλα σταρ» επιβεβαιώνει. Πιστεύει σε μια δική του αφελή version του χριστιανισμού και πασχίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

«Πιστεύω ότι οι Χριστιανοί άφησαν μια κακή γεύση στον κόσμο. Θεωρώ ότι μόλις με ακούσουν να λέω ότι είμαι χριστιανός, θα πουν “Ωπα, Justin, στάσου λίγο ρε φίλε, κάνε ένα βήμα πίσω”. Επίσης δεν θέλω να ζορίσω κανέναν για του επιβάλω τη γνώμη μου. Θέλω ειλικρινά να ζήσω όπως και ο Ιησούς. Δεν θέλω να γίνω ο Ιησούς –δεν θα μπορούσα ποτέ –δεν θέλω να με περάσουν για κανέναν περίεργο».

Και συνεχίζει για το κάνει ακόμα χειρότερο: «Όπως είπα, δεν χρειάζεται να πας στην εκκλησία για να είσαι χριστιανός. Αν πας στα Taco Bell, αυτό δεν σε κάνει ένα taco».

Στην Guardian θυμούνται τότε που πήγε στο μουσείο της Άννας Φρανκ και έγραψε πόσο σπουδαία ήταν και ότι αν ζούσε σήμερα θα ήταν μια τέλεια belieber και συνεχίζουν να τον κάνουν με τα κρεμμυδάκια αναφέροντας το περιστατικό με τον αστυνομικό που τον συνέλαβε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα, πολύ πάνω από το όριο. Αισθάνθηκε ότι η κακή αστυνομία του την είχε φυλαγμένη όπως κάνει με πολύ κόσμο και ήθελε να τον στριμώξει με κάθε τρόπο, αλλά παρόλα αυτά, το 24ωρο που πέρασε στην φυλακή του έδωσε δύναμη, επειδή όλοι οι εγκληματίες στα διπλανά κελιά, δηλαδή οι βιαστές, οι έμποροι ναρκωτικών και οι μαχαιροβγάλτες φώναζαν ότι τον αγαπούν και να μην το βάλει κάτω. «Ήταν αστείο να το ακούς αυτό, ειδικά από κακοποιούς στην φυλακή».

 

Πηγή: www.lifo.gr