Παραλίγο τραγωδία στο «Tomorrowland»: Τεράστια πυρκαγιά ανάμεσα σε 22.000 άτομα (βίντεο)

Στις φλόγες παραδόθηκε η τεράστια σκηνή του «Tomorrowland», την ώρα όπου πάνω από 22.000 άτομα είχαν κατακλύσει το χώρο.

Μία τεράστια πυρκαγιά στην πελώρια σκηνή του φεστιβάλ «Tomorrowland Unite»στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου, οδήγησε στην εκκένωση ολόκληρου του πάρκου όπου παρευρίσκονταν περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι.

Το «Tomorrowland Unite» αποτελεί τη σύνδεση των κύριων εκδηλώσεων του αυθεντικού «Tomorrowland» στο Βέλγιο με τον υπόλοιπο πλανήτη, με τοπικούς και διεθνείς DJs και αναμεταδόσεις των εμφανίσεων.

Παράλληλα, με την κεντρική διοργάνωση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βέλγιο, έχουν στηθεί σκηνές στη Γερμανία, στο Ντουμπάι, στο Ισραήλ, στο Λίβανο, στη Μάλτα, στη Νότια Κορέα και στην Ισπανία, όπου έλαβε χώρα το ατύχημα, λίγες ώρες πριν την εμφάνιση του Steve Aoki.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην κύρια σκηνή μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, όταν πραγματοποιήθηκε μία επίδειξη με πυροτεχνήματα, όπως ισχυρίζονται αυτόπτες μάρτυρες, πιθανώς λόγω υπερθέρμανσης ενός λαμπτήρα. Οι διοργανωτές κατονόμασαν την αιτία ως «τεχνική δυσλειτουργία».

Αμέσως, ακυρώθηκε ολόκληρο το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και ζητήθηκε από το κοινό να εγκαταλείψει το πάρκο Can Zam Santa στην περιοχή Coloma de Gramenet της Βαρκελώνης. Όταν το πλήθος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, άρχισε να τρέχει πανικόβλητο προς την αντίθετη κατεύθυνση, με την τραγωδία να αποφεύγεται την τελευταία στιγμή.

Στην τοποθεσία κατέφθασαν αστυνομικοί, ασθενοφόρα και 11 πυροσβεστικά οχήματα. Οι άντρες της πυροσβεστικής κατέσβησαν την πυρκαγιά μέσα σε (λίγο περισσότερο από) μισή ώρα, αλλά το 25% της σκηνής καταστράφηκε και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο για κρίσεις πανικού.

Δείτε τα πλάνα από το συγκλονιστικό πύρινο σκηνικό:

Πηγή: hit-channel.gr