Παντελής Παντελίδης: Τα ακυκλοφόρητα τραγούδια θα πωληθούν σε άλλους καλλιτέχνες

Η αστείρευτη έμπνευση που διέθετε ο Παντελής Παντελίδης άφησε πίσω της δεκάδες τραγούδια που δεν έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα ακυκλοφόρητα τραγούδια που έχει γράψει ο αξέχαστος Παντελής Παντελίδης θα πωληθούν σε τρίτους καλλιτέχνες, ώστε να τα ερμηνεύσουν εκείνοι.

Αναμφίβολα, το κενό που δημιούργησε το φαινόμενο «Παντελής Παντελίδης» στην ελληνική δισκογραφία είναι αναντικατάστατο. Μολονότι η επαγγελματική καριέρα του έμελλε να διαρκέσει μόλις 3,5 χρόνια, πρόλαβε να αγαπηθεί όσο λίγοι στο χώρο του και να αναδειχθεί σε ένα από το πιο πολυσυζητημένα ονόματα του πενταγράμμου.

Ο Παντελής Παντελίδης διακρίθηκε για το έμφυτο ταλέντο του. Υπήρξε ένας τραγουδιστής με χαρακτηριστική και πηγαία ερμηνεία και ένας τραγουδοποιός με αυθορμητισμό στη γραφή που «πάτησε» επάνω σε καθαρές φόρμες του λαϊκού τραγουδιού, διατηρώντας γνήσια και ανόθευτα τα ακούσματά του.

Ο αδικοχαμένος καλλιτέχνης υπέγραφε ιδιοχείρως καθένα από τα τραγούδια που ερμήνευσε και άγγιξαν το κοινό, ενώ ήταν επιλεκτικός στις συνεργασίες με συναδέλφους του. Μόνο ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Βασίλης Καρράς, η Πάολα, η Αμαρυλλίς, η Ειρήνη Παπαδόπουλου και η Ελένη Χατζίδου είχαν την τύχη να συμπεριλάβουν μία δημιουργία του στην προσωπική δισκογραφία τους.

Η αστείρευτη έμπνευση του Παντελή Παντελίδη άφησε πίσω της δεκάδες ακυκλοφόρητα τραγούδια. Ορισμένα έχουν έρθει στη δημοσιότητα και έχουν σαρώσει, καταρρίπτοντας ρεκόρ («Θυμάμαι», «Άλλη Μια Ευκαιρία» και «Καράβια Στο Βυθό»), ενώ η πλειοψηφία παραμένει στο συρτάρι.

Όπως ισχυρίζεται η «Espresso», η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη προτίθεται να πωλήσει σε τρίτους καλλιτέχνες τα τραγούδια που δεν πρόλαβε να μας χαρίσει αυτοπροσώπως. Σύμφωνα με το άρθρο, είναι πιθανό τα έσοδα και τα πνευματικά δικαιώματα να αξιοποιηθούν από τους οικείους του αείμνηστου τραγουδιστή σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Βασίλης Καρράς η Νατάσα Θεοδωρίδου και η Αμαρυλλίς συγκαταλέγονται στους καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν τα αδημοσίευτα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη, σύμφωνα πάντα με όσα προβάλλει η εφημερίδα.

Πηγή: hit-channel.gr