Παγκόσμια πρεμιέρα για τη νέα Porsche 911 στο Los Angeles

Το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles ήταν ο χώρος όπου η Porsche παρουσίασε την ολοκαίνουρια γενιά της θρυλικής 911. Η όγδοη γενεά της Porsche 911 συνεχίζει να βάζει τον πήχη ψηλά όσο αφορά τον αποκλειστικό σπορ χαρακτήρα με τον ποιο μυώδη σχεδιασμό του και την τεχνολογία αιχμής..

Η 911 είναι ένα διαχρονικό και συνάμα μοντέρνο μοντέλο με ρετρό χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οδηγό ένα έξυπνο αυτοκίνητο με ψηφιακά συστήματα αλλά την ίδια στιγμή, ένα κλασσικό σπορ όχημα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η νέα γενιά εξακύλινδρων κινητήρων με επίπεδο σχεδιασμό έχουν εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, παράγοντας περισσότερη δύναμη, ενώ στα χαρακτηριστικά της 911 συναντούμε τρία αποκλειστικά ψηφιακά συστήματα: Το app Porsche Road Trip για μεγάλες περιπέτειες και μακρινούς δρόμους, ο προσωπικός βοηθός στο Porsche 360+, και το διαδικτυακό βοήθημα της Porsche που υπολογίζει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του χρήστη και τους ρύπους του αυτοκινήτου.
Ο επίπεδος τούρμπο εξακύλινδρος κινητήρας των 911 CarreraS και 911 Carrera 4S αποδίδει τώρα 444 ίππους (αύξηση 30 ίππων από την προηγούμενη γενιά), με τα 100 χιλιόμετρα την ώρα να φτάνουν σε 3.7 δευτερόλεπτα (0.4 του δευτερολέπτου ταχύτερο από την προηγούμενη γενιά). Μάλιστα η επιτάχυνση αυτή βελτιώνεται κατά 0.2 του δευτερολέπτου με το πακέτο SportChrono ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 308 km/hγια την 911 CarreraS και 306 km/h για την 4S. Η κατανάλωση της 911 CarreraS είναι 8.9 l/100 km, και της 911 Carrera 4 S στα 9.0 l/100 km.

Οι εντελώς καινούργιοι εσωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από τις 911 της δεκαετίας του 70. Τα όργανα είναι πλαισιωμένα από δυο οθόνες ενώ στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται μια οθόνη αφής 10.9 ιντσών από όπου μπορεί ο οδηγός να χειριστεί όλα τα συστήματα ελέγχου, πλοήγησης και ψυχαγωγίας και καμπίνας ενώ είναι πάντα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο μέσο του PorscheConnectPlus το οποίο μαζεύει συνεχώς πληροφορίες.

Η Porsche πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά στην 911 με το νέο Wetmode, που προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό. Το σύστημα αυτό ανιχνεύει νερό στην άσφαλτο και προειδοποιεί τον οδηγό ο οποίος/οποία θα μπορεί με ένα κουμπί στο τιμόνι (SportChronoPackage) να ετοιμάσει το αυτοκίνητο κατάλληλα για αυτές τις συνθήκες. Την ίδια στιγμή το σύστημα βοήθειας στα φρένα, φρενάρει από μόνο του σε περίπτωση που ανιχνεύσει πιθανή σύγκρουση. Την ίδια στιγμή μπορεί ο οδηγός να προσθέσει και κάμερα με NightVisionAssist, όπως επίσης και συστήματα όπως adaptivecruisecontrol, stop-and-go και άλλα πολλά!