ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ | 27 Μαρτίου 2021 Δωρεάν παραστάσεις από τον ΘΟΚ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η οποία γιορτάζεται στις 27 Μαρτίου κάθε χρόνο, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προσφέρει στο κοινό δωρεάν αυτό το Σάββατο τις παραστάσεις Σε κρίσιμη κατάσταση* του Αντώνη Γεωργίου (στις 18:00) και Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ του Ντέιβιντ Γκρεγκ (στις 15:00).

Οι θεατές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν σήμερα με το Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ στο τηλ. 77 77 27 17 (ώρες 12:00-13:30 και 16:00-17:00).

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου έγραψε η ηθοποιός Helen Mirren από το Ηνωμένο Βασίλειο:

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή για τις ζωντανές παραστάσεις και πολλοί καλλιτέχνες, τεχνικοί, τεχνίτες και γυναίκες αγωνίζονται σε ένα επάγγελμα που ήταν ήδη επισφαλές.

Ίσως αυτή η διαρκής ανασφάλεια να τους κατέστησε ικανότερους να επιβιώσουν αυτής της πανδημίας με εξυπνάδα και θάρρος.

Η φαντασία τους έχει ήδη μετουσιωθεί μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες σε ευρηματικούς, ψυχαγωγικούς και συγκινητικούς τρόπους επικοινωνίας, πράγμα το οποίο οφείλεται φυσικά σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο.

Από τότε που υπάρχουν άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη, αφηγούνται ο ένας στον άλλον ιστορίες. Η πανέμορφη κουλτούρα του θεάτρου θα ζει όσο παραμένουμε εδώ.

Η δημιουργική παρόρμηση των συγγραφέων, σκηνογράφων, χορευτών, τραγουδιστών, ηθοποιών, μουσικών, σκηνοθετών δε θα καταπνιγεί ποτέ και στο πολύ εγγύς μέλλον θα ευδοκιμήσει και πάλι με νέα ενέργεια και μια νέα αντίληψη του κόσμου που μοιραζόμαστε όλοι.

Αδημονώ!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιόλα Κλείτου

* Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.