Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Μακροχρόνια στήριξη στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και στην Αροδαφνούσα από την Coca-Cola HBC Κύπρου


Εντελώς αλλιώτικη είναι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Η πανδημία έφερε στις ζωές όλων μας, την ανησυχία και την αποστασιοποίηση, αλλά η παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, συνεχίζει απρόσκοπτα από πολλούς εθελοντές, οργανωμένα σύνολα και εταιρείες, όπως την Coca-Cola HBC Κύπρου, η οποία 46 χρόνια μετά την πρώτη της δωρεά, συνεχίζει να προσφέρει στον σκοπό.

Αυτή η δύσκολη χρονιά, μας υπενθυμίζει τη δύναμη που έχει η συνεργασία και η συλλογική δράση. Η δέσμευση όλων είναι απαραίτητη, για τη δημιουργία ενός κόσμου ελεύθερου από καρκίνο. Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας «Είμαι και Θα το Κάνω» προωθεί την ενδυνάμωση και ενθάρρυνση των μελών της Κοινωνίας των Πολιτών να δεσμευτούν προσωπικά ότι θα αναλάβουν δράση, αφού οι ενέργειες του καθενός μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο.

46 χρόνια μετρά φέτος η στήριξη της Coca-Cola HBC Κύπρου στις προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς της προς τις ευπαθείς ομάδες, η Εταιρεία, καλύπτει με δωρεάν γάλα τις ανάγκες του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» για την εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και τις ανάγκες σε νερό και χυμούς για τους συμμετέχοντες στην Πορεία Χριστοδούλας, από το 1976

Μετά από δεκαετίες ακατάπαυστης λειτουργίας, το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου αποτελεί μοναδικό Κέντρο για τον τόπο μας. Με κίνητρο την προσφορά προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, η «Αροδαφνούσα» προσφέρει ενδονοσοκομειακή φροντίδα, όπως επίσης, στους επιπλέον χώρους που δημιουργήθηκαν στο κτίριο, παρέχονται υπηρεσίες για εξωτερικούς ασθενείς. Στο πρόσφατα ανακαινισμένο οίκημα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, πέραν της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, προσφέρεται ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη, φυσικοθεραπεία και θεραπείες λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, καθώς επίσης και προγράμματα ημερήσιας απασχόλησης των ασθενών. Για 50 χρόνια, ο Σύνδεσμος προσφέρει απρόσκοπτα όλες τις υπηρεσίες του, δωρεάν.

Η εταιρεία μέσα από την ανανέωση της χορηγίας στέλνει το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης. Σταθερός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ακόμη και εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης παραμένει στο «πλευρό» των ασθενών και των οικογενειών τους σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους.