Όταν η Πέγκυ Ζήνα έριχνε «καρφιά» στον Ρακιντζή για την Eurovision! (Video)


Και κάποτε υπήρχαν εποχές που η Ελλάδα σάρωνε στην Eurovision και κάποτε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνταν με περικοπές των συντάξεων αλλά με τους καβγάδες που αφορούσαν το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Ήταν το 2002 όταν η Πέγκυ Ζήνα διαμαρτυρόταν επειδή δεν είχε προκριθεί στον ελληνικό τελικό. Τότε την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει ο Μιχάλης Ρακιντζής με το… θρυλικό πλέον S.A.G.A.P.O. που μπορεί να πάτωσε αλλά όλοι το θυμόμαστε.

Τότε είχε γίνει χαμός με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο μουσικό διαγωνισμό.

Στον ελληνικό τελικό του 2002 κατέβηκαν πολλά μεγάλα ονόματα της εγχώριας showbiz όπως η Πέγκυ Ζήνα, ο Χρήστος Δάντης με την τότε σύζυγό του Κατερίνα Τοπάζη, ο Κώστας Μπίγαλης, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου, ο Μιχάλης Ρακιντζής και διάφοροι άλλοι.

Το τραγούδι της Πέγκυς Ζήνα «Love is a wonderful thing» σε σύνθεση του Θάνου Καλλίρη φαινόταν αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά δεν κέρδισε. Αντ’ αυτού το χρίσμα δόθηκε στο βγαλμένο από τη δεκαετία του ’80 «S.A.G.A.P.O» του Μιχάλη Ρακιντζή, η νίκη του οποίου αμφισβητήθηκε σφόδρα. Το θέμα Eurovision πέρασε από τις ψυχαγωγικές εκπομπές στα δελτία ειδήσεων, συζητήθηκε σε πολιτικά talk shows και αναλύθηκε ως το μη περαιτέρω.

Πολλοί είχαν αμφισβητήσει τότε τον Μιχάλη Ρακιντζή λέγοντας πως δεν τραγούδησε καθώς ήταν playback. Επίσης είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή ποτέ η Δάφνη Μπόκοτα δεν είπε «οι γραμμές άνοιξαν», με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην ψηφίσει. Η Πέγκυ Ζήνα που ήταν το μεγάλο φαβορί της βραδιάς είχε βγει πολλές φορές στα κανάλια να διαμαρτυρηθεί.

Πηγή: koolnews.gr