Όταν όλα πάνε στραβά, χαμογέλα στραβά!


Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείς πόση δύναμη έχεις. Πόσα μπορείς να πετύχεις. Το εκπληκτικό ουσιαστικά είναι, ότι δεν ξέρεις τη δύναμή σου παρά μόνο όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή κι εσύ πρέπει να επιβιώσεις. Τότε είναι η μόνη επιλογή σου.

Κάθε μέρα είναι αγώνας. Δεν περιμένεις φυσικά εμένα να στο πω, αλλά ίσως να στο υπενθυμίσω. Γιατί, και μιλάω από ιδία πείρα, όταν έρχονται τα δύσκολα συνήθως απογοητευόμαστε, μιλάμε για ατυχία, αναποδιά, για την κακή μας τύχη. Δεν είναι όμως έτσι. Αν το καλοσκεφτείς, θα δεις ότι μετά από κάθε δυσκολία ακολουθεί πάντα ένα καλό. Μικρό, μεγάλο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι έρχεται για να ισορροπήσει τη «ζυγαριά», τη ψυχολογία σου τρόπον τινά. Έρχεται για να σου θυμίσει ότι η ζωή δεν είναι μόνο αρνητικά, δεν είναι μόνο δύσκολα. Έρχεται να σου πει: «Είδες; Ωραία δεν είναι η ζωή;»

Μπορεί κάποια περίοδο να σου έρχονται όλα στραβά. Μπορεί να είναι όμως και η ιδέα σου, γιατί πάντα μέσα από ένα αρνητικό, βγαίνει ένα θετικό. Σκέψου μια δύσκολη περίοδο που πέρασες ή περνάς. Σκέψου τώρα τους γύρω σου. Μήπως ανακάλυψες περισσότερους φίλους; Μήπως ο/η σύντροφός σου, σου δείχνει περισσότερη προσοχή, αγάπη, φροντίδα; Σκέψου εσένα λίγο καλύτερα. Μήπως η δυσκολία που περνάς σε έκανε να σκεφτείς διαφορετικά κάτι και αυτό επέφερε πιο σπουδαία αποτελέσματα;

Μην το βάζεις κάτω. Υπάρχουν τόσα θετικά που μπορείς να σκεφτείς ότι απορρέουν από τα «αρνητικά» της ζωής σου. Και βάζω σε εισαγωγικά τα «αρνητικά» γιατί προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά γιατί τότε χαμογελά η ψυχή μου. Ανασκουμπώσου λοιπόν, σκέψου θετικά και δες τη ζωή με χαμόγελο. Και να σκέφτεσαι πάντα, ότι όλα διορθώνονται.

Πηγή : enallaktikidrasi.com