ORB Communications: Βάζει… τρίποντο στη Δημιουργικότητα για να στηρίξει νεαρούς ενήλικες με αυτισμό


Creativity with a Purpose – 10 Years Orb: Η ομάδα της ORB Communications ανοικοδόμησε και φιλοτέχνησε γήπεδο μπάσκετ, στηρίζοντας το Voice for Autism και τη δράση Be an Angel.

 Φορώντας τα μπασκετικά της παπούτσια και με όχημα τη δημιουργικότητά της, η ORB Communications διοργάνωσε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο πάρκο Σπύρου Κυπριανού του Δήμου Αγλαντζιάς, συμβάλλοντας στις προσπάθειες του Voice for Autism για στήριξη νεαρών ενηλίκων με αυτισμό να ανεξαρτητοποιηθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της δράσης «Creativity with a Purpose – 10 Years Orb», η οποία εμπίπτει στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί διαχρονικά η ORB και έγινε με αφορμή τα 10 χρόνια δημιουργικής πορείας της εταιρείας. Το παρών τους έδωσαν ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, μέλη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Voice for Autism, συνεργάτες, πελάτες και φίλοι της εταιρείας.

Η ORB ανέλαβε να ανοικοδομήσει πλήρως το γήπεδο μπάσκετ του πάρκου, προσφέροντας εμπράκτως στην τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη της ORB πήραν στα χέρια τους πινέλα και μπογιές και με τη βοήθεια του graffiti artist και illustrator Στέλιου Παπαγεωργίου -ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο και ταξίδεψε στην Κύπρο αποκλειστικά γι’ αυτό το πρότζεκτ- φιλοτέχνησαν το δάπεδο του γηπέδου, δίνοντας χρώμα στην καθημερινότητα των επισκεπτών του πάρκου. Η έμπνευση γύρω από τον σχεδιασμό, προέρχεται από τη δράση «Be an Angel» του Voice for Autism, με την ομάδα της ORB να δίνει… φτερά στον ORBer, μεταφέροντας με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο στο κοινό και ειδικά στη νέα γενιά, το μήνυμα της Οργάνωσης.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η Managing & Creative Director της Orb Communications, κ. Νικολέττα Χαραλάμπους, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, κ. Αντρέα Κωνσταντίνου και όλη την ομάδα του Voice for Autism για την άψογη συνεργασία, η οποία οδήγησε στη δημιουργία ενός μοντέρνου και συνάμα πολύχρωμου χώρου για τους επισκέπτες του πάρκου. «Όσοι βρισκόμαστε στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης, έχουμε ευθύνη να δημιουργούμε καμπάνιες και δράσεις με θετικό πρόσημο για την κοινωνία. Αυτό έχουμε και ως πυξίδα στα δέκα χρόνια παρουσίας της εταιρείας μας στην κυπριακή αγορά. Αξιοποιήσαμε, λοιπόν, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ευαισθησία που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα και δημιουργήσαμε κάτι out of the box, με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για το Voice for Autism και το έργο του». «Η εν λόγω δράση», πρόσθεσε, «και η συνεργασία με την οργάνωση, αποτελούν για εμάς ορόσημα. Αφενός γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες του πάρκου ένα όμορφο αποτέλεσμα, δίνοντας πνοή στον χώρο και αφετέρου γιατί στηρίζουμε το πολυδιάστατο και αξιόλογο έργο του Voice for Autism».

Από την πλευρά της, η συνιδρυτής και Πρόεδρος της Voice for Autism, κα Έλλεν Γεωργίου Ποντίκη δήλωσε: «Επικροτούμε αυτή την εκπληκτική πρωτοβουλία της ORB Communications και του Δημάρχου Αγλαντζιάς, στο πλαίσιο της οποίας αναγνωρίζεται η σημασία της δημιουργίας ευκαιριών για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αυτισμό. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση αυτή καθ’ αυτή, αλλά και για όσα αναμένεται να προσφέρει μακροπρόθεσμα η εν λόγω πρωτοβουλία».

Εκ μέρους του Δήμου Αγλαντζιάς, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία της δράσης, η οποία έδωσε, όπως είπε, άλλο… χρώμα στο πάρκο και στην καθημερινότητα των επισκεπτών του. «Ο Δήμος μας, είναι πάντα ανοιχτός σε φρέσκες και δημιουργικές ιδέες που ομορφαίνουν την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων της», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική από την μπάντα του Voice for Autism. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη παρουσία της μπάντας σε εκδήλωση, η οποία αποτελείται από νεαρούς ενήλικες με αυτισμό, οι οποίοι διασκέδασαν τους προσκεκλημένους και εντυπωσίασαν όλους με τις μουσικές τους δεξιότητες.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης, και τα limited edition μπλουζάκια που σχεδίασε για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού η ομάδα της ORB και τα οποία διατίθενται προς πώληση από το Voice for Autism για στήριξη των ενεργειών τους.

H Voice for Autism: Advocacy & Action είναι μια εγγεγραμμένη, μη κερδοσκοπική οργάνωση που προασπίζεται και στηρίζει νεαρούς ενήλικες με αυτισμό, βοηθώντας τους να κτίσουν ουσιαστικές, κοινωνικά ενταγμένες ζωές. Στόχος της, είναι η ανεξαρτητοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και η ένταξή τους στην κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Οργάνωση έχει κατασκευάσει δύο σπίτια στη Λακατάμια, στη Λευκωσία, τα οποία είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν 6 νεαρούς ενήλικες με αυτισμό. Για αυτό τον σκοπό, έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης, υποστηριζόμενη από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Οργάνωσης, η οποία αποτελείται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς/ψυχολόγους/θεραπευτές της Κύπρου, που εργάζονται στον τομέα των ειδικών αναγκών και επιθυμούν την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης κοινωνίας που θα στηρίζει τα άτομα με αναπηρίες. Επιπρόσθετα, σχεδιάζει να ανοίξει ένα εστιατόριο όπου τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να εργαστούν μαζί, γεγονός που θα ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους.