ΟΝΕΚ: Εργαστήρι ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας


Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής επικοινωνίας και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει, τόσο στη διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων όσο και των επαγγελματικών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες αποτελούν τον θεμέλιο λίθο των κοινωνικών δεξιοτήτων και όπως επισημαίνει ο Αμερικανός συγγραφέας και life coach, Antony Robbins, «ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους άλλους είναι καθοριστικός για την ποιότητα της ζωής μας».

Σίγουρα όλοι μας το έχουμε διαπιστώσει στην καθημερινότητά μας, ότι η επικοινωνία στη σύγχρονη εποχή δεν είναι τόσο εύκολη όσο θεωρούμε. Απεναντίας, συχνά αποδεικνύεται εντυπωσιακά περίπλοκη. Οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στην αποτελεσματική ανταλλαγή σκέψεων, στην κατανόηση, στην αποφυγή παρεξηγήσεων, ενώ για τον εργαζόμενο αποτελούν σημαντικό εργαλείο προκειμένου, σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό τοπίο, να επικοινωνήσει σωστά τον εαυτό του και να διαχειριστεί επιτυχώς τις σχέσεις και ζητήματα που προκύπτουν στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Ακριβώς αυτό στοχεύουν να πετύχουν τα επτά βιωματικά εργαστήρια του ΟΝΕΚ, με τίτλο #CommuniLAB – Επικοινώνησε Αποτελεσματικά στην Προσωπική και Επαγγελματική Ζωή, που εντάσσονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και της πρωτοβουλίας «YouthSkillization» και θα πραγματοποιηθούν στα Πολύκεντρα Νεολαίας σε διάφορες πόλεις και περιοχές της Κύπρου. Να δώσουν, δηλαδή, τις τεχνικές που χρειάζεται κανείς για να ενισχύσει τις δεξιότητες επικοινωνίας του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Με την καθοδήγηση ειδικών, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τρόπους βελτίωσης των δεξιοτήτων επικοινωνίας που βοηθούν στην αποτελεσματική μεταφορά ενός μηνύματος, όπως και στη γρήγορη κατανόησή του, στο πώς να γίνει κάποιος καλός και αποτελεσματικός ομιλητής και ακροατής, καθώς και τη σημασία που έχει η γλώσσα του σώματος στην επικοινωνία.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το πρόγραμμα διεξαγωγής των εργαστηρίων έχει ως εξής:

 

Τοποθεσία Ημερομηνία Ώρα  
Λεμεσός 2 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή
Πάφος 5 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή
Ευρύχου 9 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή
Λάρνακα 12 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή
Λευκωσία 16 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή
Αγρός 19 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή
Σωτήρα 23 Φεβρουαρίου 18:00 -20:00 Δήλωσε συμμετοχή

 

 

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.