Ομάδα μαθητών της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας ζητάει από τον κόσμο να… “grow green” και διεκδικεί σημαντική διάκριση από το Junior Achievement Κύπρου!

 

Μέσω του καινοτόμου προϊόντος τους “GreenBox”, έντεκα μαθητές της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας προσπαθούν να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο καλλιέργειας φυτών ενθαρρύνοντας έτσι την δημιουργία μιας πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένης κοινωνίας!

Η ομάδα των δεκαεπτάχρονων μαθητών δημιούργησε την εικονική επιχείρηση “GrowGreen”, η οποία παρασκευάζει τις φιλικές προς το περιβάλλον γλάστρες από χρησιμοποιημένο καφέ. Πρόκειται για οργανικές χειροποίητες γλάστρες, στις οποίες μπαίνει το φυτό και στη συνέχεια, η γλάστρα φυτεύεται απευθείας στο χώμα, με τον καφέ να λειτουργεί ως λίπασμα για τα φυτά αλλά το θετικό δεν είναι μόνο αυτό!

Το GreenBox κατασκευάζεται στο χέρι, από χρησιμοποιημένο καφέ, τον οποίο οι μαθητές προμηθεύτηκαν από γνωστές καφετέριες της Λευκωσίας. Ο καφές αναμειγνύεται με νερό και, στη συνέχεια, ψήνεται μέσα σε φούρνο, προκειμένου να πάρουν οι γλάστρες το σχήμα τους. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι εμπνευστές και δημιουργοί του προϊόντος, το GreenBox εκτός από το να βελτιώνει την ανατροφή του φυτού, μειώνει την χρήση του πλαστικού κατά την παραγωγή των συνηθισμένων γλαστρών ενώ φτιάχνεται με βασικό συστατικό την αγάπη για το προϊόν!

Σκοπός τους είναι η ενθάρρυνση της κηπουρικής θεωρώντας την ως μέσο υγιεινής διατροφής, φυσικής δραστηριότητας, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος μας.

Όπως μας εξηγεί η Ειρήνη Ανδρέου (Διευθύνων Σύμβουλος), ‘‘Πολυάριθμες μελέτες έχουν συσχετίσει την κηπουρική με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη, καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού, καθώς αποτελεί μία «ηπίας εντάσεως καρδιαγγειακή άσκηση», σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.”  Επίσης, μελέτες δείχνουν πως όσοι ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με την κηπουρική έχουν μεγαλύτερη όρεξη για ζωή, κοιμούνται καλύτερα και παρουσιάζουν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα της ορμόνης του στρες, καθώς και βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης.

 Δεν θα μπορούσαν επίσης να παραλειφθούν τα αμέτρητα οφέλη που έχει να προσφέρει ο εμπλουτισμός του πρασίνου. Έτσι η GrowGreen, σε συνεργασία με το Δασονομείο Κύπρου, επισκέφθηκε την περιοχή Άγιος Θεόδωρος- Σολέας, η οποία υπέφερε το περασμένο καλοκαίρι από την μεγάλη πυρκαγιά και φυτεύοντας 26 δέντρα μέσα στις ειδικές τους γλάστρες συνέβαλαν στην αναδάσωση της περιοχής δημιουργώντας το “GrowGreen Park”. Οι μαθητές δήλωσαν ότι   ‘’Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος, ως πολίτες, να αντισταθμίσουμε μέρος των ρύπων που παράγουμε καθημερινά.”  

Οι νεαροί επιχειρηματίες έχουν ήδη πουλήσει ένα μεγάλο αριθμό GreenBoxes αφού το προϊόν αποτελεί ανάρπαστο μοναδικό χειροποίητο δώρο για γενέθλια, γιορτές και επιχειρηματικά δώρα. Οι γλάστρες μπορούν να προμηθευτούν από παραγγελιά μέσω του online shop, τηλεφωνικώς ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν 3 μεγέθη γλαστρών τα οποία στοιχίζουν €5, €7 και €10 ανάλογα του μεγέθους ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε και το φυτό της επιλογής σας με μόνο €1 επιπλέον. Σε συνεργασία με το GAP Akis Express, το κόστος παραλαβής του προϊόντος γίνεται σε οποιαδήποτε γραφεία τις εταιρείας(GAP Akis Express) παγκύπρια και το κόστος κατ οίκον παράδοσης στοιχίζει μόνο €2.

Το Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, και τους προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουν στην πράξη πώς λειτουργεί μια επιχείρηση, να μάθουν πώς αναπτύσσεται και υλοποιείται μια βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα, από το στάδιο της αρχικής σύλληψης μέχρι τη δημιουργία της επιχείρησης. Στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους νέους με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες τόσο για την εργοδότηση τους σε κάποιον οργανισμό όσο και την ανάπτυξη της δικής τους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρηματικές ιδέες που θα ξεχωρίσουν θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στον Ετήσιο Διαγωνισμό για την Επιχείρηση της Χρονιάς, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στην Κύπρο, ενώ η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE).

Τηλέφωνο: +35796039988

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: greenbox2017@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.grow-green2017.com

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

∙ facebook.com/GrowGreen2017

∙ twitter.com/greenbox2017

∙ instagram.com/growgreen_ja