Ολυμπιακή Φλόγα – Λαμπρή τελετή παράδοσης με πρωταγωνιστή τον Σάκη! (Video)


Περισσότεροι από 30.000 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το «παρών» τη Μ.Τετάρτη 27 Απριλίου, στο Καλλιμάρμαρο, όπου σε πνεύμα εθνικής συγκίνησης παρακολούθησαν την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, παραδίδοντας τη φλόγα στην οργανωτική επιτροπή της Βραζιλίας με ένα εθνικό μήνυμα υπερηφάνειας σε όλο τον κόσμο, «Με μια φωνή, ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»!

Μία πρωτοβουλία εθελοντικού χαρακτήρα, που κατάφερε να ενώσει τις φωνές των Ελλήνων και να δημιουργήσει μα μία μοναδική ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο,! Εκπρόσωποι από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, και την παγκόσμια αθλητική οικογένεια, έδωσαν δυναμικά το παρόν και μαζί με τον επικεφαλής του προγράμματος Σάκη Ρουβά, έστειλαν τις ευχές τους στους Έλληνες Αθλητές μας, που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Rio της Βραζιλίας.

Την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, τίμησε με τη παρουσία του, ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ πλήθος δρώμενων πλαισίωσαν το πρόγραμμα. Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων έπαιξε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Βραζιλίας, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε ο Χορός των Ιερειών, που επιμελήθηκε η χορογράφος των Τελετών, Άρτεμης Ιγνατίου.

Η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου παρέδωσε την Ολυμπιακή Δάδα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, παραδίδοντάς την στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016», κ. Carlos Nuzman.

Αφού η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της με τελικό προορισμό τη Βραζιλία, ο κορυφαίος καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ηγήθηκε εθελοντικά του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», εισήλθε στο Στάδιο με τη συνοδεία της ορχήστρας Mobile σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη και τη Χορωδία Cantabile του δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, ερμηνεύοντας το «Αν θυμηθείς το Όνειρό μου», του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Νίκου Γκάτσου. Ακολούθησε το συγκρότημα Quilombo με ένα βραζιλιάνικο θεματικό που περιλάμβανε Batucada, Samba και Capoeira και η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ», που χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, Μπάλο και συνδυασμό αργού και γρήγορου χασάπικου με τη μουσική υπόκρουση του θρυλικού ορχηστρικού του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζορμπάς, δημιουργώντας ένα κλίμα ενότητας μεταξύ των δύο χωρών. Ο Σάκης Ρουβάς, στη συνέχεια ερμήνευσε «Τα Παιδιά του Πειραιά» σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι την «Άρνηση(Στο περιγιάλι το κρυφό )» σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη κι έκλεισε την Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας με δύο τραγούδια ορόσημο το «Ένα το Χελιδόνι» και το «Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη κι αποθεώθηκε από το κοινό.

Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Σάκης Ρουβάς, συγκινημένος, ευχήθηκε μαζί με όλο το κοινό στο στάδιο καλή επιτυχία στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα και στη διοργανώτρια πόλη του Ρίο . Το πρόγραμμα έκλεισε με το Σάκη και όλο το στάδιο να φωνάζουν ρυθμικά … «ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»!