Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ εντάσσουν στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το Πρόγραμμα Κατάρτισης Κρεοπωλών και προσφέρουν Πλήρεις Υποτροφίες Φοίτησης


Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ εντάσσουν στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το Πρόγραμμα Κατάρτισης Κρεοπωλών και προσφέρουν Πλήρεις Υποτροφίες Φοίτησης

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ανακοινώθηκε η ένταξη του Προγράμματος Κατάρτισης Κρεοπωλών στο πρόγραμμα ΕΚΕ των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.  Πρόκειται για μία σημαντική προσθήκη που επεκτείνει ακόμα περισσότερο το βεληνεκές δράσης του  προγράμματος, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, και στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών. Το πρόγραμμα, που διακρίνεται για την καινοτομία και την ποιότητά του, έχει χαρίσει στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ το Χρυσό Βραβείο στα HR Awards, στην Κατηγορία Best Talent Management Strategy/Initiative, με το που ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.

Με την ένταξη του στο πρόγραμμα ΕΚΕ των Υπεραγορών, όλοι όσοι αναζητούν μία νέα θέση εργασίας ή ευκαιρία καριέρας αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση, με Πλήρεις Υποτροφίες Φοίτησης, και δυνατότητα άμεσης εργοδότησης σε έναν ισχυρό επαγγελματικό κλάδο. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και βοηθούν στη διατήρηση των πρακτικών επαγγελμάτων.

Στο βήμα ανέβηκαν, για να χαιρετήσουν την ένταξη του Προγράμματος Κατάρτισης Κρεοπωλών στο πρόγραμμα ΕΚΕ των Υπεραγορών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΑΛΦΑΜΕΓΑ, κ. Νατάσα Κωνσταντινίδου,  και ο κ. Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege και της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις της, η κ. Νατάσα Κωνσταντινίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ συμβάλλουν, με αυτή την πρωτοβουλία, στην ενίσχυση της αγοράς και της οικονομίας, αφού και οι 12 απόφοιτοι της περασμένης χρονιάς έχουν ήδη εργοδοτηθεί, ενώ οι 4 εξ αυτών απασχολούνται στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Με τη σειρά του, ο κύριος Νικόλας Κυθρεώτης ευχαρίστησε τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, για τη γενναιοδωρία, την πολύτιμη συνεργασία και τα χειροπιαστά αποτελέσματα της κοινής τους προσπάθειας που έχουν θετικό πρόσημο προς την κοινωνία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που προσφέρεται και στη δημιουργία των συνθηκών που επιτρέπουν τη διατήρηση του επαγγέλματος του κρεοπώλη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2023, και ακολουθήσε απονομή βραβείων και δεξίωση στο εστιατόριο THE BLOCK, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 Σχετικά με το Πρόγραμμα Κατάρτισης Κρεοπωλών: 

Το ταχύρρυθμο και ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα στηρίζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κρεοπωλών  και διοργανώνεται από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  Προσφέρει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε κρεοπωλεία. Τα μαθήματα διδάσκουν και αξιολογούν έμπειροι καθηγητές και επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια του Intercollege και των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Το πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν και δίνει άμεση πρόσβαση σε ένα περιζήτητο επάγγελμα. Ταυτόχρονα, εμπλουτίζει την αγορά με ικανούς επαγγελματίες που προσφέρουν άρτιες υπηρεσίες και συμβάλλει στη διατήρηση του επαγγέλματος του κρεοπώλη.

Περισσότερα για το πρόγραμμα, εδώ: www.intercollege.ac.cy/el/butchery/