Οι “The SΤΕΑΜers” έφτασαν στη Λάρνακα


Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), ανακοινώνει την έναρξη των εργαστηρίων του προγράμματος “The SΤΕΑΜers” 2022-2023, στη Λάρνακα. 

Το πρόγραμμα “The STEAMers”, αποτελεί ένα από τα πιο δημιουργικά προγράμματα του ΟΝΕΚ, καθώς προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε παιδιά, εφήβους και νέους, συνδυάζοντας τις Τέχνες με τις Επιστήμες και την Τεχνολογία. Τα αρχικά S.T.E.A.M. αναφέρονται στους τομείς ‘Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics’ οι οποίοι διέπουν τα προσφερόμενα θεματικά εργαστηρίων. Βασισμένα σε ένα πρωτοποριακό σύστημα ανθρωποκεντρικής και βιωματικής εκπαίδευσης, τα εργαστήρια του προγράμματος, προάγουν την ομαδικότητα και την κοινωνικοποίηση, μέσω εποικοδομητικής και δημιουργικής απασχόλησης.  

Στο πλαίσιο του προγράμματος “The STEAMers” στη Λάρνακα, προσφέρονται εργαστήρια ρομποτικής, θεάτρου, φωτογραφίας, τέχνης και μουσικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, να πειραματιστούν, να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και τη νέα τεχνολογία, καθώς και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους, να απελευθερώσουν τη φαντασία και την εκφραστικότητά τους, καλλιεργώντας παράλληλα σημαντικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης. 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά και νέους ηλικίας 6 – 35 χρόνων και διεξάγονται από προσοντούχους επαγγελματίες εκπαιδευτές, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΝΕΚ στη Λάρνακα, σ’ ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον. 

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε όσα εργαστήρια επιθυμεί, αναλόγως της διαθεσιμότητας. Ο συνολικός αριθμός των συναντήσεων ανά εργαστήριο, είναι 30 ετησίως. Τα δίδακτρα είναι 60 ευρώ για όλη την περίοδο, ενώ ισχύουν εκπτώσεις για αδέλφια και λήπτες ΕΕΕ.

Για το πρόγραμμα των εργαστηρίων στη Λάρνακα και για υποβολή αίτησης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://thesteamers.onek.org.cy/programma-ergastirion-larnaka/.

Έλα στους STEAMers και γίνε το δικό σου ταλέντο!

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στον παγκύπριο αριθμό 7777 7051.