Οι νικητές του Startups4Peace 2018 στο SLUSH!

Οι νικήτριες ομάδες του Startups4Peace 2018 συμμετείχαν στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη για startups. Μαζί με την ομάδα του Startup Cyprus, οι νικήτριες DONTI και Colive Oil πέταξαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας τον Δεκέμβριο όπου αξιοποίησαν την ευκαιρία που κέρδισαν από το Startups4Peace. Η συμμετοχή των νικητών στο SLUSHαποτελεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος για άλλη μια χρονιά.

Οι ομάδες παρακολούθησαν το συνέδριο τεχνολογίας SLUSH αλλά πρωτίστως χρησιμοποίησαν αυτή την μεγάλη ευκαιρία δικτύωσης που τους παρείχε το πρόγραμμα επιτάχυνσης Startups4Peace για να προωθήσουν τη νεοφυή τους επιχείρηση και να δικτυωθούν. Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συνευρεθούν και να συνομιλήσουν με επενδυτές, καθώς και με άλλα startups στην βιομηχανία. Η αποστολή στο SLUSH επέστρεψε με της βαλίτσες γεμάτες με εμπειρίες και σημαντικές γνωριμίες.

Το Startup Cyprus  εκπροσώπησαν η  Σταυριάνα Κοφτερός, ο TuncYalgin και ο Χριστόφορος Τζιηρτζιηπής.

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με σημαντικούς υποστηρικτές του Startups4Peace στο Ελνσίνκι, όπως ένα από τους ιδρυτές της γνωστής ROVIO (AngryBirds), τον PeterVesterbacka, καθώς και τον δικό μας TeemoPolo, τον σημαντικό συνεργάτη μας στο Ελσνίνκι, να πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με οργανισμούς κλειδιά του Φιλανδικού οικοσυστήματος καθώς και με επενδυτές» δήλωσε η κα Κοφτερός και συνέχισε: «Φέτος ήμασταν καλεσμένοι των διοργανωτών να συμμετάσχουμε στο SPLUSHPeacetech– επίσημο sideevent του SLUSH για την ειρήνη όπου μίλησε η πρώην Πρόεδρος της Φιλανδίας TarjaHalonen και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για τη Στρατηγική Συνεργασία κος FabrizioHochschildDrummond. Μας  δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο του Startups4Peace και SLUSH το 2019.»

Το 2019 το Startups4Peace θα διοργανωθεί και πάλι από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το Startup Cyprus σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και το 2019.

Startups4Peace

Βασικός στόχος της αξιέπαινης προσπάθειας του Startups4Peace είναι να φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξηθούν οι επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ: +357 22 458 020 Πρεσβεία της Φιλανδίας στη Κύπρο

http://www.startups4peace.com/