Οι Metallica αγοράζουν τα δικαιώματα τραγουδιών άλλων δημιουργών


Στην απόκτηση δικαιωμάτων τραγουδιών θα εστιάσει το νέο εγχείρημα των Metallica.

Οι Metallica και ο μάνατζερ τους Cliff Burnstein μαζί με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley, Paul Donahue, ίδρυσαν εταιρεία η οποία θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση δικαιωμάτων τραγουδιών άλλων δημιουργών.

Σύμφωνα με το Variety η εταιρεία θα ονομάζεται Worldwired Music IP Fund και τα αρχικά της κεφάλαια θα είναι μεταξύ των 300 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το εγχείρημα θα περιλαμβάνει καταλόγους τραγουδιών ως μέρος του χαρτοφυλακίου του, το οποίο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Variety, πιθανότατα δεν θα περιορίζεται μόνο σε κλασικούς καταλόγους της ροκ βιομηχανίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Variety, οι εκπρόσωποι της μπάντας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση.

 

View this post on Instagram

 

#TBT back to this day in 2017 down in Atlanta. #WorldWired #MetInAtlanta 📸 @brettmurrayphotography

A post shared by Metallica (@metallica) on

 Το νέο αυτό εγχείρημα έρχεται λίγο καιρό μετά τη δημιουργία της εταιρείας Hipgnosis Songs, που το προηγούμενο διάστημα έχει ξοδέψει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για αγορά μουσικών καταλόγων από καλλιτέχνες όπως οι Timbaland, Dave Stewart, The-Dream, the Chainsmokers και πολλούς άλλους.

Η Hipgnosis δημιουργήθηκε από τον πρώην μάνατζερ καλλιτεχνών όπως ο Elton John, η Beyoncé και οι Iron Maiden, τον Merck Mercuriades.

Οι Metallica είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επιδραστικά συγκροτήματα των τελευταίων 40 χρόνων και είναι επίσης ένα από τα πιο οικονομικά επιτυχημένα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Pollstar που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, το συγκρότημα έχει πουλήσει συνολικά 22,1 εκατομμύρια εισιτήρια και τα έσοδα από τις εμφανίσεις του φτάνουν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1982, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις δίσκων και των άλλων δραστηριοτήτων της μπάντας.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ